hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Keitä me olemme?

  • Naisten joukkue kuuntelee keskittyneesti valmentaja Riku Punkkisen sanaa
    Naisten joukkue kuuntelee keskittyneesti valmentaja Riku Punkkisen sanaa

Nyt alkaa olla korkea aika esitellä joukkueen pelaajia vähän tarkemmin. Namikan naiset edustavat nimittäin titaanisen työmoraalinsa, pohjattoman empatiakykynsä sekä kivenkovan kuuliaisuutensa ansiosta kiistatta yhteiskuntaamme kannattelevaa kivijalkaa. Tällä joukolla pelastaisi kevyesti koko maailman tai vähintäänkin Sumatran ja saamelaiset. Tätä kunnollisuuden ähkyä tasapainottaa kuitenkin koko joukkueen yhteinen rakkaus räkänauruun ja puberteettitasoiseen huumoriin.

RIINAT

Joukkueessamme on käytetty aikaa harjoittelun, saunailtojen ja pikkujoulujen suunnittelun lisäksi runsaasti myös toisen Riinan matkarangaistuksen hiomiseen. Namikassa nuoruusvuotensa pelannut neiti meinaa nimittäin kesken kauden pakata kassinsa ja lähteä keräämään kiviä Indonesiasta. Se saa siitä palkkaakin, oikeesti. No, pakollinen saunaillan pelastava sakkorankku on toki luonnollinen, mutta rangaistuksen lisäosa jääköön vielä paljastamatta.

Joukkueesta löytyy Riinoja kaksin kappalein ja molempien mimmien sukunimi alkaa kaiken kukkuraksi hoolla. Riina H2 leikkii päivät läpensä ja saa siitä vielä rahaa. Päiväkotimeininkien ehkä käydessä jossain vaiheessa liian raskaaksi on Riinalla takataskussaan onneksi varhaiseläkkeelle kannatteleva yritysidea aikuisten Hop Lopista. Oliskohan se jotain koriksen MM-kisojen fan zone -tyyppistä settiä? Ja voikohan siellä jättää lapsen juomaan pillimehua pöydän ääreen, kun menee itse leikkimään?

IINA JA NINA

Tiimiä täydentävät Riinojen kanssa kivasti yhteen rimmaavat Iina ja Nina. Nina kävi just pyörähtämässä Berliinissä maratonilla eikä sille kyllä siitä maksettu yhtään mitään. Ninalle maksetaan nimittäin siitä, että se miettii mistä me muut halutaan kaupassa maksaa, oikeesti! Nina on myös aika kokeilunhaluinen eri lajien suhteen, ja on muun muassa Namikan naisten emäjoukkueen alajaoksen Hiihtävät Mahat Ry:n perustajajäsen.

Siinä missä Ninan saa yllytettyä mukaan lähestulkoon mihin tahansa urheiluun liittyvään, saa Iinan taas yllytettyä mukaan - no ihan mihin vaan! Viimeisimpänä Iina oli aivopesty ostamaan kymmenen sipsi- ja seitsemän karkkipussia kerralla ja ilman mitään erityistä syytä. True story muuten! Nina ei muuten tykkää kissoista eikä Iina ikääntymisestä, joten onneksi Catz pelaa divarin sijaan mestikaa ja Iinalle on suunnitteilla miinusmerkkiset synttärijuhlat.

MONA JA ASTA

Iinan lisäksi sosiaalialan ihmeelliseen suvantoon ovat aikanaan sukeltaneet Mona ja Asta. Monan erikoisuus tässä joukkueessa lienee alkuperässä eli Espoossa, josta ei kovin moni ole stadin jengiin jalkautunut! Välillä opaskoira olisi paikallaan tälle tytölle, ei kuitenkaan näköaistin vaan ihan vaan muistin takia. Jos joku harhailee eksyneen näköisenä jossain, lienee kysymys meidän Monasta. Kun vaan ei muista missä ja miksi, niin minkä sille mahtaa.

Asta on Salosta Vorsan ja Joensuun kautta Vantaalle asettunut uusi namikalainen. Tottelee nimiä Leinone, Leiska ja mitä näitä nyt on. Jos tottelee. Voi olla, että ei tottele. Astaa voi pitää joukkueen ulkomaalaisvahvistuksena, sillä sen verran vahva on Astan salolaismurre. Kestorusketus Leiskalla on ja pysyy. Samoin myös pelitaito – Asta on tahkonnut kovia naisten pelejä jo useampia vuosia.

LINTSI JA MARIA

Linnea on puolestaan suomenkieltä opiskeleva, pian filosofian maisteriksi valmistuva tuleva äidinkielen opettaja. Äkkiseltään voisi kuvitella nutturan kiristävän punakynän heiluttajaa, mutta lempparinimensä mukaisesti Lintsi on vähintäänkin huvittava tapaus. Kesäisin tää mimmi jakaa ihmisille runoja jossain sillalla, ja oi, kyllä, sille maksetaan siitä. Lapsirakkaalla Lintsillä on myös oma lauma, jonka kanssa se käy kummastelemassa ihmeellistä luontoa. Partiossa ne kutsuu kerrostalojen kellarissa säännöllisesti tapaavaa joukkoa lapsia ryhmän tai esimerkiksi joukkueen sijasta laumaksi.

Maria kulkee kevääseen asti vielä valelääkärin statuksella, ja joo sille maksetaan siitä. Tulevaa erikoisalaa ei Marialta kannata tiedustella, koska se vaihtelee vielä vähän useammin kuin Enskan duunipaikka. Koska meidän tiimi treenaa vissiin ihan liian vähän, käy Maria koriksen lisäksi vetämässä vielä parit rugbytreenit viikossa. Rugby on muuten sitä jenkkifutiksen oloista lajia ilman mitään suojia.

NORPPA JA ENSKA

Meidän jengissämme ei ole pelkästään kasarilapsia vaan myös kaksi 90-luvulla syntynyttä. Tikkurilan timanttinen terkkariopiskelija Noora tai Norppa odottelee seuran valokuvaajan viimeisimpiä tuotoksia päästäkseen päivittämään Tinder-tiliään. Norpan sydän haikailee ulkomaille, mutta nainen on luvannut kuitenkin pysytellä kotimaassa kauden loppuun asti. Saman lupauksen on tehnyt matkustelua rakastava joukkueen juniori Enni, jonka valmentajamme on sujuvasti ristinyt Enskaksi. Enni on aika kokeilunhaluinen tapaus ja testannut jo neljää eri työpaikkaa tänä vuonna. Namikaan Enni on onneksi sidottu sopimuksen voimalla. Mutta maksetaanko siitä?

KAPTEENI ERJA

Joukkueen kapteeni Erja on puolestaan sen verran vikkelä käänteissään niin jaloistaan kuin suustaan, kentällä ja sen ulkopuolella, että kaikki raajat, nivelet ja kanssaeläjät ei aina ihan pysy mukana. Vakuutusyhtiöt laittoivat aikanaan tämän naisen pannaan, joten palloilut oli  - muutaman vuoden ja skidin ajan - hoidettava kentän laidalta käsin. Nyt joukkueemme ja koko koripallokansan iloksi vakuutus on taas myönnetty ja divaripelit on sallittuja. Koripallotaidoista kertoo jotain se, että Ertzi on Scania Cupin historian paras tyttöpelaaja, moninkertainen Scania Queen sekä kaikkien aikojen naispelaaja HNMKY:ssä. Ihan oikeesti.

KEKSI PUUTTUVAT LEMPINIMET

Loppuun julistamme lukijaskaban! Tehtävänä on keksiä toimiva lempinimi ainakin toiselle Riinalle, mutta lisäpisteitä saa myös innovatiivisista ehdotuksista Ninan ja Iinan lempinimiksi. Monalle ei kannata ehdottaa lempinimeä, koska Mona unohtaa kuitenkin lempinimensä. Voi olla, että ehdotuksista ei oikeesti makseta, mutta aktiiviset fanit palkitaan. Laita siis lempinimiehdotukset alle kommenttikenttään.

TULE SUNNUNTAINA PELIIN – ME TARJOAMME ILMAISET PULLAKAHVIT

Kauden avausottelussa HNMKY – Honka Akatemia su 19.10. klo 15:45 palkitaan kaikki joukkueen fanit. Tarjoamme ilmaiset pullakahvit sisäänpääsyn hinnalla. Ja sisäänpääsylipun hintahan on nolla euroa. Tule siis Helmi Centeriin (os. Hietakummuntie 1) fanittamaan meidät voittoon kauden avauksessa!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija