*

hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Jihuuuuuu, tappioputki katkesi

  • Nina Larjo oli mainiolla pelipäällä
    Nina Larjo oli mainiolla pelipäällä

HNMKY:n naisten joukkueen edelliset pelit olivat sujuneet tappiollisissa merkeissä. Sunnuntaina Namika katkaisi pitkän tappioputkensa nappaamalla niukkaakin niukemman voiton HoNsU:sta. Huh, kun tuntuu hyvältä.

Sunnuntain ottelussa kohtasi kaksi pitkän tappioputken joukkuetta. HNMKY oli hävinnyt ykkösdivisioonassa seitsemän edellistä otteluaan, HoNsU:n tappioputki oli ennen sunnuntaita 11 ottelun mittainen. 

Jyväskylän ylpeys Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat saapui Malmille reippain mielin. Joukkueen peli on parantanut kauden myötä ja varsinkin joukkueen kaukoheittotarkkuus oli kohdillaan alkuminuuteista lähtien. Joukkueen pelintekijäksi kesken kauden siirtynyt Saana Pirilä pyöritti vieraiden hyökkäyksiä hyvin jakaen palloa tarkasti ja tehokkaasti. Pirilän syötöistä pääsivät nauttimaan mm. Jenna Viljakainen ja Salla Skön.

HoNsU repii toisella jaksolla eroa

Ottelun kulku oli hyvin tasaväkinen. Suurimman osan aikaa piste-ero oli muutama piste suuntaan tai toiseen. Ensimmäinen neljännes kirjattiin honsuttarille 13-16.  HoNsU johti enimmillään seitsemällä pisteellä tilanteessa 17-24, mutta Namika kiri eron nopeasti tasoihin Enni Hyrrin, Riina Haaviston ja Erja Laaksosen koreilla.

Puoliajalla HoNsUn oli edellä kolme pistettä ja kolmannen neljänneksen jälkeen oltiin tasaluvuissa 44-44. Viimeisellä jaksolla helsinkiläisten tiukentunut puolustus piti vastustajan seitsemässä pisteessä ja iloinen kotivoitto kirjattiin luvuin 54-51 (29-32).

Katsojat saivat nauttia vauhdikkaasti ja jännittävästä pelistä. Hetkellisesti pelin tempo oli erittäin korkea ja hyökkäykset suorastaan lensivät kentän päästä päähän.

Helsingin NMKY:n peli ei luistanut mitenkään jouhevasti. Pallosta ei pidetty kunnolla huolta ja syötöt singahtelivat harmittavan usein yli sivurajan tai oman pelaajan viereen. Namikalaiset hukkasivat pallon ensimmäisellä puoliajalla 15 kertaa ja koko ottelussa 31 kertaa. Se teki pelistä vaikean, hetkittäin jopa raastavan tuskallisen. Vierasjoukkue oli merkittävästi huolellisempi hukaten pallon vain 14 kertaa.

Levypallot namikalaisten käsiin

Huonon pallokontrollin vastapainoksi oli tarjolla terävää levypallopelaamista. Kotijoukkueen pelaajat menivät ahnaasti levypallokamppailuihin. Namikan naiset kiskoivat yhteensä 63 levypalloa, jyväskyläläisten jäätyä 43:een levypalloon.

- ”Hyvä levypallopeli oli tänään voiton avain”, HNMKY:n valmentaja Riku Punkkinen tuumi pelin jälkeen helpottuneena tappioputken katkeamisesta

Helsinkiläisten paras levypallopelaaja Iina Korhonen teki kaiken kaikkiaan hienon päivätyön. Korhonen kiskoi 11 levypalloa, viimeisteli 16 pistettä ja blokkasi kolme heittoa. Vieraiden paras pistenikkari oli Salla Skön 13 pistellään. Ykkösdivisioonan kovimpiin korintekijöihin lukeutuva Skön pysyi kuitenkin hyvin kurissa Nina Larjon puolustaessa häntä.

- ”Kaksikko Larjo – Korhonen oli meille tänään erittäin tärkeä”, summasi Punkkinen päivän onnistujia

Kunnia voitosta kuuluu ehdottomasti koko joukkueelle, joka jaksoi taistella ja uskoa voittoon, vaikka peli ei ollut helppoa ja sujuvaa. Nöyrä työnteko ja huolellinen puolustuspeli palkittiin loppusummerin soidessa.

Kotijoukkueen pelaajien kasvoilta paistoi pelin jälkeen helpottunut olo. Seitsemän ottelun tappioputki oli katkennut. Tästä on taas helpompi jatkaa kohti seuraavia pelejä.

Pisteet ja levypallot:

HNMKY: Iina Korhonen 16/11, Riina Haavisto 8/8, Nina Larjo 8/5, Asta Leinonen 6/2, Erja Laaksonen 5/9, Maria Huitti 5/7, Linnea Oljemark 4/1, Enni Hyrri 2/1, Laura Vatanen 0/6, Noora Korhonen 0/5, Mona Tähtinen 0/2, Riina Heikura 0/0

HoNsU: Salla Skön 13/15, Jenna Viljakainen 9/3, Erika Lagerstedt 8/5, Saana Pirilä 7/7, Jasmi Latvala 7/1, Henna-Riikka Paajanen 4/2, Sanna Jaatela 2/3, Ida Hyökyvaara 1/0

Namikan naisten seuraava kotipeli Malmilla on vuorossa su 8.2. klo 15:45. Silloin paikallisderbyssä tulee vastaan Helmi Capitals.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset