*

hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Koripallokauden päätös

 • Joukkueen leipomat pullat saavuttivat suursuosion
  Joukkueen leipomat pullat saavuttivat suursuosion
 • Kapteeni taistelee
  Kapteeni taistelee
 • Edustusjoukkue
  Edustusjoukkue
 • Joulupiparit
  Joulupiparit
 • Suomen parhaat fanit
  Suomen parhaat fanit

Koripallokauden 2014/15 viimeiset harjoitukset on harjoiteltu. On viimeisen blogitekstin aika. HNMKY:n naisten joukkue muistelee kulunutta kautta – huippuhetkiä, sykähdyttävimpiä tunnelmapaloja, älyttömiä ideoita sekä muita mieleen jääneitä tapahtumia. Näinhän se meni …

KAUTEEN VALMISTAUTUMINEN

Namikan naiset lähtivät koriskauteen innosta piukeena. Kevät 2014 oli huipentunut sarjanousuun ja edessä oli kausi naisten ykkösdivisioonassa. Treenikaudella monet meistä kävivät hakemassa inspiraatiota aina Bilbaosta saakka. Toki valmistautumista tapahtui myös Pirkkolassa ja Malmin Palloiluhallilla.

Edelliskauden jälkeen joukkueeseen oli tullut monta uutta kasvoa. Uusien pelaajien joukossa oli kasvattajaseuraansa palannut Riina Haavisto sekä Riinan kanssa edelliskaudella yhdessä Vantaalla pelanneet Riina Heikura, Maria Huitti ja Asta Leinonen.  Aiemminkin Namika-paidassa nähty Linnea Oljemark palasi Malmille. Joukkueen uuden nuorisokatraan muodostivat Enni Hyrri ja Noora Korhonen. Kauden aikana joukkueeseen liittyi vielä Laura Vatanen. Uusien kasvojen rinnalla jatkoivat Iina Korhonen, Erja Laaksonen, Nina Larjo ja Mona Tähtinen. 

USKOMATTOMAT KORHOSET

Menohan oli reipasta ensi metreistä lähtien. Nenäpäivä-kamppis vei Uskomattomat Korhoset (Iina ja Noora) Pasilaan Ylen suoraan lähetykseen. Menoa ei haitannut se, että Ylen toimittajat voittivat Korhoset heittokisassa. Namikan naiset keräsivät rahaa hyvään tarkoitukseen ja siinä sivussa Iina ja Noora hurmasivat tutut ja tuntemattomat jutuillaan. Jotka sivumennen sanoen eivät olleet ihan aina julkaisukelpoisia.

Iina ja Noora todistivat että kilpaurheilun ei tarvitse olla kauhean vakavaa. Hervoton räkänauru, buddha-kyykky sekä Nooran Tinder-kuvien ideointi pitivät paitsi Iinan ja Nooran mielen, myös koko orkesterimme mielen virkeänä.

BUSSIMATKOJEN RIEMUA

Yhteiset kilometrit bussissa tekevät hyvää pienelle ihmiselle ja kokonaiselle ihmisryhmälle. Tällä kaudella pidempiä vieraspelimatkoja oli kovin vähän, joten niistä yhteisistä tunneista bussissa nautittiin sitäkin innokkaammin. Jyväskylässä meno oli erityisen villiä kiitos – niin kenenkäs muunkaan kuin - Iinan ja Nooran. Harmi, että sen matkan kaikki valokuvat eivät ole julkaisukelpoisia.

Joensuun retkeen kuului iltaruokailu ja yöpyminen. Tyylikkäät ja edustukselliset naisemme seikkailivat pikkumustissa katajaisen kaupungin kaduilla. Retki oli kerrassaan mukava, Itä-Suomen Liikuntaopisto sympaattinen majapaikka ja harjoituspuitteetkin olivat kohdillaan kun Joensuun Katajan naiset huolehtivat meille aamuharjoittelumahdollisuuden Urheilutalolta. Itse pelissä tuli takkiin ja se oli yksi niistä tappioista jota on harmiteltu jälkeenpäin.

Bussimatkailusta pitää mainita vielä yksi juttu. Yhteistyökumppanimme Lehtimäen bussit ovat olleet aivan supermakeita. Siistit ja näyttävät bussit sekä bussin oma wifi ovat tehneet matkustamisesta erityisen kivaa.

ONNISTUMISET PELEISSÄ

Kauden otteluista jää moni hetki mielensopukoihin. Kauden avauspelin valtava taistelutahto, jossa haimme Erjan johdolla pallot lattianrajasta joukkueelle. Helmi Capitalsia vastaan ensimmäisessä pelissä väännettiin voitosta viimeiselle sekunnille saakka ja lopputuloksena oli pisteen voitto meille. Toisessa pelissä oli pitkään tiukkaa ja tasaista, mutta Vatsku Vatasen hyökkäystehot ratkaisivat pelin. Myös Riina Heikura nousi tärkeään rooliin jälkimmäisessä Capitals-ottelussa.

Ensimmäisen HoNsU-pelin voitimme puolustamalla – silloin ja monesti muulloinkin Riina Haaviston panos oli puolustuspelissä erityisen tärkeä. Samaisessa pelissä Mona muuten nakutti tarkasti 12 pistettä. Jälkimmäisessä HoNsU-pelissä jouduimme ahtaalle mutta erityisesti Iinan ja Ninan panos käänsi pelin meille.

Naisten Korisliigan noussut EBT oli molemmissa peleissä meitä vastaan tiukilla. Malmilla Enni väläytti heittotaitoaan espoolaisille. Espoonlahdessa Lintsi pelasi mahtavan toisen puoliajan ja taistelimme tosissamme voitosta mestaria vastaan.

Salintäyteiselle yleisölle pelatussa Kataja-ottelussa Noora nosti ratkaisevan korin pelin loppuhetkillä. Nokian vierailulla Maria taisteli urhoollisesti ja keräsi tupla-tuplan. Kauden päätöspeli näytti kääntyvän torppalaisille, mutta mahtava loppukiri ja Astan vapaaheitot toivat todella makoisan voiton kauden loppuun.

OTTELUTAPAHTUMAT

Kaudesta jäivät mieleen myös itse ottelutapahtumat. Kotisalin fanit tekivät peleistämme hienoja kokemuksia pelaajille. Ja päästinpä vieraspelissäkin jakamaan nimmareita. Meillä on mahtavat fanit. Pelaajat kiittävät!

Yksi tärkeä osa kautta olivat pullapelit. Leivoimme kaksi kertaa kauden aikana pullat ja tarjoilimme niitä joukkueen kannattajille. Pullat maistuivat faneille ja molemmat pullapelit päättyivät tiukan taistelun päätteeksi Namikan voittoon. Pullalla voittaa aina. Huomaa että pullafiiliksiä voi kerrata katsomalla jutun yläreunassa oleva kuvasarjan.

Kauden viimeisen pelin ruusut (kiitos HUOM! / Mikko Aro sekä ToPo) jäivät lämpimästi sydämiin. Tällaista ei tapahdu ihan joka kaudella tai joka joukkueessa.

VÄHÄN HARMITTAAKIN

Eihän se kausi kuitenkaan pelkkää ruusuilla tanssimista ollut. Muutama niukka tappio jäi kaivertamaan mielissä. Pikkuisen paremmalla pelillä olisimme taistelleet playoffs-paikasta. Yksilötasolla jokin yksittäinen epäonnistuminen saattaa myös pyöriä mielessä.

Peliminuuttien jakaantuminen aiheutti myös mietintää. Kaikille ei tullut isoja minuutteja peleissä. Pelaaminen on kivempaa kuin vaihtopenkillä istuminen ja se painoi välillä takaraivossa.

Muistoihin jäi myös muutama harmillinen loukkaantuminen. Loukkaantumiset ovat valitettava osa tätäkin lajia. 

Niin – ja pettymysten joukkoon täytynee kirjata myös yksi kauden puheenaiheista: mistä löytyisi mies Nooralle. Joukkueen innokkaasta avustuksesta huolimatta (tai ehkä juuri siksi) Noora on edelleenkin sinkku.

MEIDÄN JOUKKUE

Viimeisenä on yksi asia nostettava ylitse muiden: meidän joukkue. Tämän vuoden joukkue on kerrassaan hieno ryhmä naisia. Uusien pelaajien oli helppo liittyä ryhmään eikä porukassa tehty eroa vanhojen ja uusien pelaajien välillä.

Tekeminen ei ole ollut pelkkää koripalloa. Yhdessä on touhuttu muuallakin kuin pelikentällä: olemme avustaneet joukkueen yhteistyökumppaneiden työtehtävissä, toimineet sanansaattajina, hikoilleet pullataikinan ääressä ja jouluisissa höntsätreeneissä.

Tarinaa on riittänyt ja monet hyvät naurut saatiin naurettua. Joukkueen jutut olivat … mieleenpainuvia / hauskoja / aikuismaisia / sivistyneitä / hervottomia … (valitse itse).

Ryhmässä on ollut tilaa monenlaisille ihmisille. Kaikkien ei ole tarvinnut olla samasta muotista vaan jokainen on voinut olla oma itsensä. Kapteenimme Erjan sanoin: ”Ihana joukkue täynnä suuria persoonia, kaikki omien elämiensä sankareita!”

HOS!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset