hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Uudet tulokkaat

  • Sini Veisto on yksi kauden tulokkaista. 
Kuva: Marko Kirjavainen
    Sini Veisto on yksi kauden tulokkaista. Kuva: Marko Kirjavainen

Namikan naisten kokoonpanossa on tällä kaudella useampi uusi kasvo. Yksi tapa tutustua heihin ja heidän tekemisiinsä on tulla joukkueen peleihin. Se onkin aivan erinomainen tapa. Suosittelemme. Toinen tapa on lukea heistä tästä esittelystä.

Aikuisikäiset tulokkaat ovat:

 

#4 Emmi Järn

Emmi on 22-vuotias sisäpelaaja, joka on saanut koripallo-oppinsa Wartti Basketissa. Hänet tunnetaan sielukkaana taistelijana, jonka käsiin tarttuvat levypallot ahtaissakin paikoissa.  Kauden ensimmäisessä ottelussa Emmi repi hämmästyttävät 11 hyökkäyslevypalloa ja hänet palkittiinkin heti ottelun parhaana pelaajana.

Monipuolinen urheilija tuo merkittävän lisän Namikan naisten joukkueeseen.  Häneltä luonnistuu paitsi korinaluspelaaminen myös pelaajien vartiointi – niin koripallokentällä kuin kentän ulkopuolella.

Urheilumenestyksen osalta Emmi päihittää useimmat muut korispelaajat. Hienon korisuran lisäksi Emmiltä löytyy ansioluettelosta mm. jenkkifutiksen Euroopan mestaruus Espanjasta tältä vuodelta.

Valmentajaurasta haaveilevan nuoren naisen vapaa-aikaan kuuluvat sohva ja Homer Simpson sekä mökki ja koirat. Sikäli kun vapaa-aikaa jää koriksen, jenkkifutiksen ja töiden lomassa.

 

#21 Nella Helminen

Nella on ehtinyt pelata nuoresta iästään huolimatta korista jo 14 vuotta. Parikymppinen espoolainen on edennyt korisurallaan nousujohteisesti nuorten sarjojen kautta naisten peleihin ja nyt on vuorossa ensimmäinen kausi naisten ykkösdivisioonassa.

Kentällä laiturina viihtyvä Nella nauttii pisteiden tekemisestä. Tulivoimainen tarkka-ampuja ei epäröi ottaa heittoja kolmen pisteen kaaren takaa. Kauden ensimmäisessä harjoituspelissä Torppaa vastaan hän olikin joukkueen tehokkain korintekijä.

Ahkera treenaaja on aktiivisesti mukana urheilun maailmassa. Hän valmentaa ja opiskelee urheiluhierojaksi.  Unelmissa on – yllätys, yllätys – löytää vielä jatko-opiskelumahdollisuuksia urheilun parista.

Nellan osalta emme ole kuulleet miten hän liittyisi Espanjaan. Blogitoimituksemme selvittää asiaa parhaillaan.

 

#33 Sini Veisto

Sini. Simba. Simppa. Simo. Sipi. Simbad. 21-vuotias kakkospaikan pelaaja, jolla riittää vauhtia ja taitoa yllin kyllin. Namikadebyytissään Turussa  Sini viimeisteli näyttävästi 12 pistettä.

Koripallolla ja Sinillä on ollut pitkäaikainen viha-rakkaus –suhde. Emme ryhdy ruotimaan blogissamme kenenkään suhteita yksityiskohtaisesti, mutta raotamme salamyhkäisyyden verhoa paljastamalla, että viime kaudella tulinen suhde oli katkolla. Rakkauteen tuli sen verran syvä ryppy, että Siniä ei nähty lainkaan koripalloparketeilla. Tällä kaudella lempi leiskuu jälleen, entistä kiihkeämpänä.

Espanjassa au-pairina toimineen Sinin voi bongata koriskentän lisäksi erilaisista latinalaishenkisistä paikoista, vaikkapa espanjan tunnilta. Jännityksellä odotamme saammeko nähdä hallilla flamenco-askelia, tai Serranon perheen imitaatioita.

Simpan tulevaisuuden suunnitelmissa siintää opiskelupaikka. Ja Espanja – jos ei muuten, niin ainakin matkakohteena.

 

#95 Laura Karlin

Aurinkoinen ja lempeä Laura nähtiin naisten joukkueen harjoituksissa ja ottelutapahtumissa jo viime kaudella. Tällä kaudella hän siirtyi harjoitusvahvuudesta edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Tällä tasolla pelaamisesta onkin vierähtänyt jo pieni tovi. Edellisen kerran kapolaiskasvatti pelasi naisten ykkösdivaria kahdeksan vuotta sitten.

Kahdeksan vuoden tauko ei ole kuitenkaan mennyt ilman palloilua. Meidän oma kosmopoliittimme on pelannut vajaan kauden 1 divisioonaa Ruotsissa, katukorista Nigeriassa, koulun joukkueessa Malmössä ja Tampereella sekä naisten pääsarjaa Sambiassa.

Blogin seuraajat ovat voineet tutustua jo aiemmin Lauran käden taitoihin. Innokas valokuvauksen harrastaja on ottanut osan tässä blogissa käytetyistä valokuvista. Tämän vakaakätisen taiturin kuvia on ollut esillä myös näyttelyissä, joten aivan keskivertoräpsijästä ei ole kyse.

Toimittajan työtä tekevä sentterimme tunnustaa miettivänsä tulevaisuutta taiteiden, kirjallisuuden tai politiikan parissa. Tässäkö 2030-luvun kulttuuriministeri?

 

Kerrassaan mainio tulokasnelikko. Juniori-ikäisistä tulokkaista kuulet lisää kauden aikana.

 

* * * * *

 

Helsingin NMKY:n naisten edustusjoukkue pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 25.10. Töölön Kisahallissa klo 13:00 alkavassa ottelussa kohtaavat ToPo ja HNMKY. Kumpikin joukkue on avannut kautensa kahdella voitolla, joten ilmassa on kärkikamppailun tuntua. Sinne siis!

Namikan naisten seuraava kotiottelu on vuorossa sunnuntaina 1.11. klo 14:45. Tuolloin vieraaksemme saapuu Raholan Pyrkivä Tampereelta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset