hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Voita tai opi

  • Erja Laaksonen palkittiin Namikan parhaana
    Erja Laaksonen palkittiin Namikan parhaana

Vanhan amerikkalaisen viisauden mukaan koripallo-ottelussa joko voittaa tai oppii. Helsingin NMKY:n naisten joukkueen vierasottelu Kouvottaria vastaan muodostui oppimiskokemukseksi.

Mitä me sitten opimme?

  • Koripallo-ottelun voittamiseen tarvitaan enemmän kuin yksi hyvä kymmenminuuttinen
  • Jos vastustaja pelaa erinomaisesti, on myös itse pantava parastaan, jotta pärjääminen on mahdollista
  • Kouvottaret on parhaimmillaan erinomainen koripallojoukkue, joka hyvän heittopelin lisäksi pystyy puolustamaan kurinalaisesti ja tarkasti
  • Pallottomana pelaaminen on hyökkäyksessä vähintään yhtä tärkeää kuin pallollinen pelaaminen
  • Peräänantamaton taistelu ja pelillinen rentous ovat molemmat olennaisia asioita. Niiden yhdistäminen ei ole aina helppoa
  • Hyväkään hyökkäyspeli ei riitä jos viimeistely ontuu
  • Reetta Piipari on edelleen kansallisen tason huippupelaaja

Itse ottelussa Kouvottaret murjoi Namikan maanrakoon ensimmäisellä kahdella neljänneksellä. Puoliajalla luvut olivat 44-18. Kotijoukkue oli heittänyt kahden pisteen heitot 57%:n tarkkuudella ja kolmoset 42%;n tarkkuudella. HNMKY teki ensimmäisen 20 minuutin aikana viisi pelitilannekoria.

Ottelun parasta antia namikalaisittain oli viimeinen kymmenminuuttinen, jolloin joukkue sai kasattua pelinsä, repäisi 13-0 jakson ja puolusti tarkasti ja kurinalaisesti. Hyvän loppurutistuksen ansiosta loppuluvut olivat 73-50 kouvolalaisten hyväksi.

Parhaiden pelaajien palkinnot menivät Kouvottarien Tiina Aaltoselle, joka oli varsinkin puolustuspäässä kerrassaan erinomainen. HNMKY:n parhaana palkittiin Erja Laaksonen.

Päivän valopilkku –kunniamaininta menee Laura Karlinille, joka pelasi kauden parhaan ottelussa.

Joulutauon lähestyessä päävalmentaja Riku Punkkinen katsoi terävästi eteenpäin: ”Nyt on kuukausi aikaa löytää iloinen tekemisen meininki. Meidän jokaisen täytyy löytää omaan tekemiseen syyskaudesta opittuja asioita. On tärkeä, että pystymme muuttamaan pelaamistamme kevätkaudella yksilötekemisestä enemmän joukkueena pelaamiseen suuntaan.”

 

Pisteet ja levypallot:

HNMKY: Laura Vatanen 10/7, Asta Leinonen 9/6, Erja Laaksonen 8/3, Laura Karlin 6/5, Maria Huitti 4/4, Riina Haavisto 4/5, Sini Veisto 3/4, Nella Helminen 3/3, Katariina Kaikkonen 2/3, Aino Ylänne 1/2, Laura Tiittanen 0/3

Kouvottaret: Reetta Piipari 16/2, Roosa Frimodig 12/6, Sandra Keskevaari 9/7, Tiina Aaltonen 9/7, Tessa Virtanen 8/0, Hanna von Behr 5/8, Jonna Haavisto 5/6, Sofia Löfman 5/3, Elina Mikkola 4/2

Helsingin Namikan naisten syyskausi on nyt takana. Saaliina kolme voittoa ja kuusi tappiota. Sarjapelit jatkuvat sunnuntaina 10. tammikuuta Helmi Centerissä klo 14:45 Turun Rientoa vastaan.

 

Lopuksi vielä pientä koristriviaa:

Kentällä oli aistittavissa myös erityistä tunnelatausta, sillä Kouvottarien joukkueessa pelaa Hanna von Behr – Namikan legendaarisesta 81-tytöt joukkueesta. HNMKY:n historian menestyksekkäimmän tyttöjoukkueen pelaajia oli Mansikka-ahon hallissa yhteensä kolme, sillä joukkueessa pelasivat Hannan lisäksi myös Namikan kippari Erja Laaksonen ja valmentaja Maija Ruottinen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.