hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

A-tytöt aikuisten sarjoissa

  • HNMKY:n kasvatti Katariina Kaikkonen on yksi naisten joukkueessa pelaavista junioreista.
Kuva: Marko Kirjavainen
    HNMKY:n kasvatti Katariina Kaikkonen on yksi naisten joukkueessa pelaavista junioreista. Kuva: Marko Kirjavainen

Helsingin NMKY:n naisten edustusjoukkueessa on nähty tällä kaudella aikuispelaajien lisäksi myös juniori-ikäisiä pelaajia. Yhteensä kuusi Namikan a-tyttöä on harjoitellut naisten joukkueen kanssa. Eikä A-tyttöjen panos ole rajoittunut pelkkään harjoitteluun, vaan heitä on nähty myös tositoimissa naisten ykkösdivisioonan peleissä.

Hyvät naiset ja herrat .... pienimuotoisessa pelaajaesittelyssä naisten joukkueen junnut:

#14 Maud Agyei

Klaukkalan NMKY:n kasvatti Maud on uskomaton ponnistajaihme, joka kohoaa koripallokentillä omiin korkeuksiinsa. Tämä lupaava juniori siirtyi Helsingin Namikan vahvuuteen viime kesänä. Harmillisesti loukkaantumiset pitivät Maudin sivussa koko syyskauden mutta nyt odottelemme innolla mitä kevätkausi tuo tullessaan.

#15 Annika Suhonen

Urheilullinen Annika on yksi HNMKY:n tämän kauden uusista tulokkaista. Porvoon Tarmosta lähtöisin oleva vauhtikone käy päivisin Mäkelänrinteen urheilulukiota. Tarkan heittokäden omaava Annika on väläytellyt jo osaamistaan naisten peleissä: pre-seasonilla tuli naisten pelien piste-ennätykseksi 8 pistettä.

#16 Laura Tiittanen

Laura on saanut koripallo-oppinsa Vantaalla PuHun kovassa 99-tyttöjen joukkueessa. Kakkos-kolmospaikoilla viihtyvä pelaaja taitaa niin hyökkäysten, hiusten kuin parrankin viimeistelyn. Iloinen ja reipas Laura debytoi naisten joukkueessa marraskuussa ottelussa Helmi HBA:ta vastaan.

#45 Meeri Salenius

186-senttisellä Meerillä on hallussaan naisten joukkueen kaksi merkittävää titteliä: hän on joukkueen pisin pelaaja sekä paras kaukoheittäjä. Kaukoheittäjä-palkinnon Meeri nappasi haltuunsa satumaisella puolen kentän heitollaan. Piste-ennätys naisten ykkösdivarissa: 5 pistettä.

#61 Katariina Kaikkonen

Namikalaiskasvatti Katariina on pelintekijä ja puolustuspään ekspertti. Tilannekovana taistelijana tunnettu Kata on yksi naisten joukkueen neljästä pelaajasta, joka uurasti kentällä syyskauden kaikissa yhdeksässä ottelussa. Peliminuutteja yli 17 minuuttia ottelua kohti.

#83 Aino Ylänne

Viime kesänä 16-vuotiaiden EM-kisoissa läpimurtonsa tehnyt Aino nousi ryminällä täksi kaudeksi naisten edustusjoukkueeseen. Hyvin liikkuva namikalainen levypallospesialisti on vaarallinen korille ajaja sekä tarkkakätinen heittäjä. Naisten sarjapelien piste-ennätys 11 pistettä syntyi trillerissä BC Nokiaa vastaan.

* * *

Junioripelaajien esiinmarssin naisten joukkueeseen odotetaan jatkuvan seuraavilla kausilla. Saleilla liikkuneilta tarkkailijoilta kerättyjen tietojen perusteella HNMKY:n b-tyttöjen ja c-tyttöjen joukkueessa on runsaasti lahjakkaita pelaajia, joiden toivotaan kantavan Namikan naisten paitaa tulevina vuosina. Kuka astuu naisten joukkueeseen seuraavana?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.