hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Italian tuliaisina Euroopan NMKY-mestaruus

  • Euroopan NMKY-mestareiden riveissä palloili kuusi Helsingin NMKY:n pelaajaa
    Euroopan NMKY-mestareiden riveissä palloili kuusi Helsingin NMKY:n pelaajaa
  • Sini, Laura, Asta, Riina, Linnea ja Erja Italian kesässä
    Sini, Laura, Asta, Riina, Linnea ja Erja Italian kesässä

Muiden namikalaisten vielä viettäessä tehokasta omatoimista treenijaksoaan Erja Laaksonen, Asta Leinonen, Laura Karlin, Sini Veisto, Riina Heikura ja Linnea Oljemark pakkasivat koristossunsa ja pelivermeensä matkalaukkuun ja lensivät Etelä-Italiassa sijaitsevaan Sidernon rantakaupunkiin, jossa järjestettiin tämänvuotinen YMCA-turnaus. Kahden vuoden välein järjestettäviin NMKY-seurojen pelaajien EM-kisoihin osallistuu nais- ja miesjoukkueita eri maista. Tänä vuonna turnauksessa olivat mukana miesten ja naisten joukkueet Suomesta, Saksasta ja kaksi joukkuetta Italiasta.

Palloilua palmujen katveessa

Suomen NMKY:n naisten joukkue joutui jo menomatkalla selviytymään erilaisista haasteista lentoaikataulujen muututtua ja Sinin laukun jäätyä kahden välilaskun aikana matkasta. Sini kulki urhoollisesti samoissa vaatteissa lähes koko loppureissun ja Laura, jonka koriskengät olivat olleet Sinin laukussa, pelasi tehokkaasti juoksulenkkareillaan.

Sateiseen kesään ja kylmyyteen tottuneilla suomalaisilla oli myös omat haasteensa Italian kuumuuden kanssa. Onneksi hotellin ilmastoiduissa huoneissa pystyi käydä jäähdyttelemässä, kun kuumuus alkoi tuntua liian tukalalta.

Pelit pelattiin kahdella eri kentällä. Aamu- ja päiväpelit pelattiin hallissa, jonka sisälämpötila hipoi saunalukemia. Hiki virtasi jo pelkästä pikkusormen heilautuksesta. Nesteytyksestä oli pidettävä erityisen hyvää huolta.

Iltapelit pelattiin rannan tuntumassa sijaitsevan paikallisen YMCA-klubin ulkokentällä, jonka reunoille kokoontuikin kiitettävä määrä paikallisia kannustamaan. Harvemmin sitä tulee koripalloa pelattua palmujen katveessa Välimereltä puhaltavassa lämpimässä ja lempeässä tuulessa. Elämys jo sinällään!

Jokainen pelaaja oli etukäteen hieman jännittänyt, miten pelit tulisivat sujumaan: pysyisikö pallo hyppysissä, toimisivatko jalat puolustuksessa, löytäisikö pallo ikinä tietään koriin, kestäisikö kunto. Heti ensimmäisen ottelun alussa nuo huolet pystyi unohtamaan. Joukkuepeli kulki mallikkaasti ja hienoilla nopeilla hyökkäyksillä vastustajalle näytettiin kaapin paikka heti kättelyssä.

NMKY-mestaruus puhtaalla pelillä

Suomen miehet ja naiset voittivat kaikki pelinsä aina viimeisen illan finaaliotteluita myöten. Tunnelma kohosi taivaisiin, kun ”Suomi! Suomi! Suomi!” -huudot kaikuivat Sidernon yössä molempien joukkueiden nostaessa turnauksen kilpikonnamaskottia esittävät palkintonsa riemuiten suorille käsille.

Vaikka voittaminen onkin mukavaa, niin päällimmäisenä turnausmatkasta on kuitenkin mielessä hieno yhteishenki, joka vallitsi niin kaikkien suomalaisten kuin kisajärjestäjien ja vastustajienkin kesken. Millaisiin uskomattomiin ihmisiin ja paikkoihin sitä koripallon ansiosta onkaan päässyt tutustumaan!

Tuliais-Limoncellot jäivät turvatarkastukseen, mutta kaikki laukut ja aurinko sentään löysivät Suomeen asti. Matkan aikana latautuneilla positiivisuusakuilla ja hiilihydraattivarastoilla (Pastaa tuli syötyä!) jaksaa aloittaa valmistautumisen uuteen koriskauteen.

Hos!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Puheenaiheeseen liittyvää