hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Harjoituspelit pelattu

  • Killan koulun sali tarjosi puitteet harjoituspelille
    Killan koulun sali tarjosi puitteet harjoituspelille

Syksyn viimeisessä harjoituspelissä Helsingin NMKY:n naisten edustusjoukkue kohtasi Kori-80:n Keravalla. Kahden ykkösdivarijoukkueen kohtaaminen osoitti, että tässä vaiheessa kautta joukkueiden pelissä on hyviä elementtejä, mutta myös kehitettävää.

Kakkosdivisioonasta ykköseen täksi kaudeksi noussut Kori-80 lähtee kauteen nuorella joukkueella. Joukkueen nuorta voimaa tasapainottaa sarjan kokeneimpiin valmentajiin lukeutuva Tapani Karppinen. Ennakkoasetelmissa keravalaiset eivät lukeudu sarjan suosikkeihin. Perjantai-illan ottelu kuitenkin näytti, että Kori-80 on valmis taistelemaan sarjapisteistä ja pystyy voittamaan ykkösdivisioonan pelejä.

Namikan naisten peliesitys oli luonteeltaan vaihteleva. Parhaat jaksot puolustuspäässä olivat erittäin hyviä. Joukkue teki töitä sovitusti, auttoi ja taisteli. Hyvä puolustuspeli palkittiin pallonriistoilla, joista päästiin juoksemaan helppoja koreja.

Huonoimmillaan kommunikaation puute puolustuksessa ja lepsu tilanteisiin meno teki vastustajan korinteon kovin helpoksi. Jonkinlainen passiivisuusvirus vaivasi namikalaisia. Yksittäisenä asiana on syytä nostaa esiin puolustuslevypallopelaaminen. Se vaatii vielä hiomista.

PELIKONSEPTISSA PYSYMISEN TÄRKEYS

Hyökkäyssuuntaan HNMKY pystyi toteuttamaan sovittuja hyökkäyspelin periaatteita hetkittän erinomaisesti. Toisinaan hyökkäys kuitenkin repesi palasiksi eikä joukkue kyennyt hyökkäämään joukkueena. Valmentajakaksikko Riku Punkkinen – Maija Ruottinen korostikin ottelun jälkeen pelikonseptissa pysymisen tärkeyttä.

Tuloksellisesti Namika pystyi pitämään Keravan kurissa. Puoliaikaan mennessä stadilaiset olivat repäisseet seitsemän pisteen etumatkan, 22-29. Ottelun jälkimmäisellä puoliskolla piste-ero aaltoili vaihtelevasti. Kori-80 ei onnistunut pääsemään iskuetäisyydelle ja loppulukemat kirjattiin 54-66.

- ”Kerava pelasi varsin kypsästi. Se käytti vahvuuksiaan, liikkui ja pelasi kivaa koripalloa”, namikalaisluotsi Punkkinen pohti loppusummerin jälkeen.

Kentän ylivoimainen ykkönen oli kotijoukkueen Elise Kleimola. Sentteri laittoi palloa pussiin 26 pisteen edestä tehden jokseenkin tarkkaan puolet Kori-80:n pisteistä. Pisteiden lisäksi Kleimola saalisti 9 levypalloa. HNMKY:n pistekuningatar oli Asta Leinonen 15 pisteellä. Riina Haavisto ja Noora Korhonen nakuttivat 11 pistettä.

Riku Punkkinen nosti ottelusta kolme onnistujaa esiin. ”Pelinrakentajamme Riina Haavisto teki hyvää työtä pelinjohtotehtävissä sekä puolustuksessa. Noora Korhonen näytti että hän pystyy pelaamaan erinomaisella tasolla. Ja nuori Meri Mäkelä ilahdutti otteillaan naisten joukkueen debyytissään.”

Harjoituspelit ovat nyt takana. Ne todistivat, että onnistuessaan HNMKY pystyy pelaamaan hyvää ja iloista koripalloa, joka riittää pitkälle naisten ykkösdivisioonassa. Tasaisessa sarjassa suoritusvarmuus ja huolellisuus tulevat olemaan niitä tekijöitä, jotka vaikuttavat voimakkaasti joukkueen menestykseen sarjassa.

Kauden avausottelu uudessa kotisalissa Malmin Palloiluhallilla pelataan sunnuntaina 9.10. Klo 18:00 alkavassa ottelussa vastustajana on Turun Riento.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.