hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Jos se jäi sinne ABClle

  • Maria Koskinen haastaa, Asta Leinonen puolustaa
    Maria Koskinen haastaa, Asta Leinonen puolustaa

Helsingin NMKY:n ja Kataja Basketin viisi edellistä kohtaamista olivat päättyneet alle kymmenen pisteen erolla suuntaan ja toiseen. Oli lupa odottaa jännityksentäyteistä ottelua, jossa taisteltaisiin voitosta viimeiselle minuutille saakka. Odotukset eivät kuitenkaan toteutuneet.

Ottelun lähtökohdissa oli sellaisia elementtejä, mitkä vaikuttivat tämän päivän ottelun kulkuun. Edellisellä sarjakierroksella Tampereella HNMKY:n naiset olivat löytäneet hyvän pelivireen ja ottelun jälkimmäisellä puoliskolla nähtiin paikoin erinomaista peliä. Vastaavasti Kataja oli viikko sitten pahasti alavireinen Helmi Capitalsin vieraana kärsien suurinumeroisen tappion.

Nyt heti alkuminuuteista lähtien oli nähtävissä, että joensuulaiset olivat kääntäneet edellisviikon tappion vahvuudekseen. Joukkue oli päättäväinen ja halusi taistella jokaisessa tilanteessa pallosta. Täysin samaa ei voinut sanoa kotijoukkueesta, joka vaipui pehmeän ja passiivisen pelaamiseen moodiin. Pienikokoinen, vikkeläjalkainen Kataja meni tilanteisiin sähäkästi, kamppaili ja taisteli.

Karjalainen taistelutahto alkoi näkyä nopeasti tulostaululla. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen luvut olivat 8-18, puoliajalla 14-27 ja 40 minuutin jälkeen 48-62. Namikalle 14 pisteen kotitappio.

TAHTO ON TÄRKEÄÄ

Kamppailuhalusta kertonee parhaiten levypallotilasto. Sarjan kenties pienikokoisin joukkue voitti levypallot 55-44. Kentän suvereeni levypallokuningatar oli Salla Pelkonen 18 levypallolla. Lukemat saivat HNMKY:n päävalmentajan Riku Punkkisen ymmälleen: ”Miten me voidaan hävitä levypallot pystyyn Katajalle?”

Helsinkiläisten peliesitys jäi ikävä kyllä ponnettomaksi. Yksi-vastaan-yksi tilanteissa ei oikein pärjätty. Puolustus sakkasi ja vierasjoukkue sai paljon helppoja heittoja. Otteluun mahtui vain pari yksittäistä lyhyttä jaksoa, jossa namikalaiset voittivat kamppailutilanteet.

”Tänään voitti se joukkue, joka halusi enemmän voittoa. Kataja ei pelannut mitään huippuottelua, vaan meillä olisi ollut mahdollisuus voittaa tämä peli.” Punkkinen aprikoi.

”Me saimme viime viikonlopun isosta tappiosta virtaa tekemiseen ja halusimme voittoa enemmän.” komppasi joensuulaisluotsi Antti Halonen. Halosen kommenttiin ei ole juuri lisättävää. Kataja oli parempi ja päättäväisempi ja ansaitsi voittonsa.

Namikalaisleirissä suurinta mietintää aiheutti peliesitysten ailahtelu. Edellisen ottelun loppupuoliskon erinomaisesta joukkuepelaamisesta ja terävästä vireestä ei ollut juuri mitään jäljellä. Mitä oikein tapahtui? Jäikö se hyvä vire edellisen sunnuntain paluumatkalla ABC:lle?

FANIEN KANNUSTUS PÄIVÄN HUIPPUA

Alavireiseen esitykseen mahtui onneksi joitakin valonpilkahduksia. HNMKY pystyi rakentamaan hyviä korintekopaikkoja runsaasti. Kun viimeistelyä saadaan hiottua, voidaan odottaa isompia lukemia pistesarakkeeseen.  Hyökkäyspään harvoista onnistujista voi nostaa esiin 17-vuotiaan Annika Suhosen, joka teki naisten sarjojen piste-ennätyksensä, 9 pistettä.

Malmin Palloiluhallin paras namikalaissuoritus nähtiin kuitenkin kentän reunamilla. Nuoret tyttöjuniorit kannustivat kotijoukkuetta esimerkillisen hienosti luoden hyvää tunnelmaa halliin. Siitä iso käsi ja kiitos namikalaistytöille!

 

Pisteet ja levypallot

HNMKY:  Asta Leinonen 15/8, Annika Suhonen 9/2, Katariina Kaikkonen 8/4, Noora Korhonen 6/6, Linnea Oljemark 6/3, Riina Haavisto 2/8, Maria Huitti 2/3, Sini Veisto 0/4, Eveliina Ojala 0/0, Meri Mäkelä 0/0

Kataja: Salla Pelkonen 14/18, Maria Koskinen 12/6, Sini Lintunen 10/2, Essi Pohjonen 9/7, Tessa Virtanen 7/6, Henrika Suhonen 6/2, Iisa Laasonen 4/3, Aino Ahvenainen 0/4, Niina Sedano 0/0, Emma Papunen 0/0, Aino Röppänen 0/0

* * * * * 

Naisten edustusjoukkue käy tässä välissä hakemassa kadonneen pelivireensä ABC:ltä ja palaa pelikentälle sunnuntaina 6.11. Tuolloin on vuorossa jälleen kotipeli ja vastassa Tapiolan Honka.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.