hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Neljä avainta vierasvoittoon

  • Kauden ensimmäisen naisten pelinsä pelannut Aino Ylänne nakutti 14 pistettä

(Kuva: Marko Kirjavainen)
    Kauden ensimmäisen naisten pelinsä pelannut Aino Ylänne nakutti 14 pistettä (Kuva: Marko Kirjavainen)

Helsingin NMKY:n naisten edustusjoukkue kävi hakemassa arvokkaat sarjapisteet isänpäivänä Keravalta. Vierasvoitto ei tullut helpolla, pikemminkin päinvastoin. HNMKY:llä oli onneksi neljä voiton avainta, joiden avulla taululle kirjattiin lukemat 64-73 (28-34).

Ennen päivän taistoa Kori-80 ja HNMKY olivat tasapisteissä. Kummallakin oli kasassa yksi voitto ja kolme tappiota. Keravalaiset joutuivat sunnuntain taistoon hieman vajaalukuisena. Myös helsinkiläisleirissä oli poissaoloja. Namika lähtikin otteluun kokoonpanolla, jossa oli peräti viisi a-tyttöä.

Ottelun kulku oli hyvin tasainen. Helsingin NMKY oli suurimman osan pelistä karvan verran niskan päällä, mutta ei pystynyt repimään ratkaisevaa eroa.  Kerava johti alussa lukemin 2-0 sekä kolmannella neljänneksellä 2,5 minuutin paikkeilla 37-36. Muuten sille jäi takaa-ajajan rooli.

Kotijoukkue Kori-80 onnistui pelissään vähintään kohtuullisesti – vaikka voittoa ei tullutkaan. Keravalaisryhmä heitti selvästi tarkemmin sekä pelitilanneheittonsa että vapaaheittonsa. Vahva sentteri Elise Kleimola pysyi suhteellisen hyvin Namikan puolustuksen pihdeissä.  Elisa Räikkönen oli sen sijaan kentällä ollessaan hyvin vaarallinen ja hassutti puolustajiaan mennen tullen. Namikalaisittain olikin onni, että takalinjojen kaksikko Elisa Räikkönen – Miisa Pylkkänen oli pahoissa virhevaikeuksissa keräten jo ennen puoliaikaa neljä virhettä.

* * *

Tasaisesta ottelusta nousi esille neljä asiaa, jotka avittivat Kristikan voittoon.

KENTÄN KUNINGATAR

Ottelun kuningatar ja kiistämätön ykköstykki löytyi Namikan riveistä. Asta Leinonen pelasi hulppeat 37 minuuttia, upotti viisi kolmen pisteen heittoa ja kasasi yhteensä 26 pistettä ja 9 levypalloa.

Astan nimiin kirjattiin myös ottelun tärkein kori. Tilanteessa 60-63 – kun peliä oli jäljellä enää 2 minuuttia 15 sekuntia - Asta latasi pallon koriin kolmen pisteen kaaren takaa. HNMKY siirtyi kuuden pisteen johtoon ja lopulliselle karkumatkalle.

HYÖKKÄYSPELIN HIOUTUMINEN

Namika on yskähdellyt pitkin syksyä hyökkäyspelissään. Keravallakaan korinteko ei ollut helppoa, mutta hyökkäyspelissä tapahtui oikeita asioita.

”Pääsimme tänään hyvin oikeanlaisiin ratkaisupaikkoihin. Pallo ja pelaajat liikkuivat niin kuin piti ja saimme sellaisia heittoja kuin halusimme.” kertoi HNMKY:n päävalmentaja Riku Punkkinen ottelun jälkeen.

LEVYPALLOPELI

Namikan naisten levypallopeli on ollut kauden mittaan jotensakin ailahtelevaa. Tällä kertaa oli erinomaisen levypallopelin vuoro. Omista ohiheitoistaan joukkue repi hulppeat 25 hyökkäyslevypalloa, kun samalla korilla Kori-80 nappasi 30 puolustuslevypalloa.

Kaiken kaikkiaan levypallotilastot näyttävät namikalaisittain hienoja lukuja: Kori-80 42 levypalloa ja HNMKY 55 levypalloa.  

A-TYTÖT TÄRKEÄSSÄ ROOLISSA

Namikan A-tyttöjen panos nousi ottelun kuluessa odotettua suuremmaksi. Kauden ensimmäisen naisten pelinsä pelannut Aino Ylänne toi kentälle päästyään hyvää suoraviivaisuutta hyökkäyspeliin. Ylänne upotti näyttävästi 14 pistettä 17 minuutissa ja oli joukkueen tärkeimpiä pelaajia keräten kiitosta valmentajilta.

Maud Agyei oli Namikan valttikortti levypallopelissä. Agyei kamppaili itseään pidempiä ja kokeneempia pelaajia vastaan tehokkaasti poimien kentän korkeimman levypallosaaliin (11). Katariina Kaikkonen pelasi isot minuutit ja teki viimeisen kahden minuutin aikana viisi tärkeää pistettä.

* * *

Pelkkiä kehuja ei kuitenkaan sadellut namikalaisleirissä ottelun jälkeen. ”Meidän puolustuksemme ei ollut sillä tasolla missä sen olisi pitänyt olla. Aivan liian monta kertaa vastustaja rokotti meitä heti sen jälkeen kun olimme onnistuneet hyökkäyspäässä” harmitteli valmentaja Punkkinen ja syystä. Namikalaiset hävisivät luvattoman monta 1vs1 tilannetta omassa kenttäpäädyssä.

Voitto oli kiistämättä ansaittu ja maistui makoisalle. Helsinkiläisten penkillä oltiin silmin nähden helpottuneita pelin jälkeen. ”Tämä voitto teki hyvää pelaajille, mutta myös joukkueen valmentajille”, fiilisteli Namikan valmentaja Maija Ruottinen iloinen hymy kasvoillaan.

 

Pisteet ja levypallot:

HNMKY: Asta Leinonen 26/9, Aino Ylänne 14/5, Maud Agyei 9/11, Katariina Kaikkonen 9/6, Sini Veisto 5/2, Riina Haavisto 4/4, Linnea Oljemark 4/3, Maria Huitti 2/4, Meri Mäkelä 0/3, Fanny Sannholm 0/0 ja Nella Helminen 0/0

Kori-80: Elisa Räikkönen 18/5, Elise Kleimola 11/8, Iina Makkonen 10/8, Sara Selenius 10/2, Essi Räisänen 6/6, Minna Valtonen 5/3, Saga Martin 2/3, Elina Helin 2/0, Miisa Pylkkänen 0/0

-------------------------------

Namikan naiset pelaavat seuraavan ottelunsa sunnuntaina 27.11. Tuolloin Malmin palloiluhallille saapuu vieraaksi BC Nokia. Laitapa tapahtuma kalenteriin välittömästi - jos se ei siellä jo ole!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.