hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Toukokuista palkintosadetta

  • Asta Leinonen (#34) ja Linnea Oljemark (#19) keräsivät pelaajapalkintoja kaudelta 2016-17. Kuvat: Harri Vallila
    Asta Leinonen (#34) ja Linnea Oljemark (#19) keräsivät pelaajapalkintoja kaudelta 2016-17. Kuvat: Harri Vallila

Koripallokausi 2016-17 on nyt lopullisesti ohi kun kauden parhaiden pelaajien palkinnot on jaettu. Toukokuun puoliväliin osuva palkintojenjakoviikko oli Helsingin NMKY:n naisille erityisen mieluisa ja mieleenpainuva.

Palkintosade käynnistyi keskiviikkona 17.5. pidetyssä Koripalloliiton juhlagaalassa. Fanseatin välittämässä tilaisuudessa HNMKY:n Asta Leinonen palkittiin naisten ykkösdivisioonan vuoden pelaajana. Upea tunnustus Astalle suurenmoisista peliesityksistä! Paljon onnea, Asta!

Asta Leinonen oli naisten ykkösdivisioonan paras korintekijä hienolla 20,1 pisteen keskiarvolla. Samoin hän oli ykkönen peliminuuteissa häikäisevällä 38 minuutin ja 2 sekunnin ottelukohtaisella keskiarvolla.  Levypallotilastossakin Asta kohosi komeasti seitsemännelle sijalle 7,9 levypallolla. Koko kauden uskomattomin saavutus kirjattiin tilastoihin 6.11. kun urheilullisuudestaan tunnettu Leinonen pelasi 53 minuuttia 37 sekuntia ottelussa Tapiolan Honkaa vastaan.

Astan urheilullisuutta heijastelee erinomaisesti  yksi keskustelu menneellä kaudella. Kun Asta oli raatanut ottelussa lähes 30 minuuttia käymättä vaihdossa lainkaan, joukkueen valmentaja kysyi Astalta heittotilannevirheestä syntyneellä pelikatkolla, tarvitseeko tulla vaihtoon huilaamaan. Asta huikkasi vastaukseksi valmentajalle: ”Ei tarvitse, mä huilaan nää vaparit” ja asettui taistelemaan vapaaheittojen jälkeisestä levypallosta kolmen sekunnin alueen reunalle.

Salon Palloilijoiden kasvatti on niittänyt kunniaa aiemminkin:  Asta valittiin nyt jo toista kertaa ykkösdivisioonan parhaaksi pelaajaksi. Ensimmäinen vuoden pelaajan palkinto tuli kaudella 2012-13 Pussihukkien riveissä.

 

* * * * * 

 

Palkintosade jatkui lauantaina 20.5. Namikan omassa palkintojuhlassa. Naisten edustusjoukkueen pelaajapalkinnon nappasi Linnea Oljemark, joka vakuutti palkintoraadin huippuasenteellaan ja antaumuksellisella työskentelyllään koko joukkueen eteen.

Joukkueen toisena kapteenina operoinut Oljemark pelasi kaudella täydet 18 ottelua kasaten joukkueen toiseksi korkeimman peliminuuttimäärän (537 minuuttia) heti Leinosen jälkeen. Keskiarvolukemat 7,6 pistettä, 4,4 levypalloa ja 1,9 koriinjohtanutta syöttöä kertovat Oljemarkin tärkeydestä pelikentällä.

Oljemarkin merkitys joukkueessa ei kuitenkaan rajoitu pelikentälle, vaan hän toimii usein suunnannäyttäjänä ja yhdistävänä voimana koko joukkueelle. Opettajana työskentelevä Lintsi on osoittanut myös erityisosaamistaan järjestämällä viihdyttäviä pelejä, leikkejä ja visailuita joukkueelle. Näistä joukkue saa toivottavasti nauttia tulevillakin kausille. Onnittelut Linnea!

 

* * * * * 

 

HNMKY:n päättäjäisissä jaettiin kunniaa myös a-tyttöjen SM-sarjassa hopealle sijoittuneelle joukkueelle. Erinomaisen kauden pelannut a-tyttöjen ryhmä palkittiin tilaisuudessa Namikan taistelijan maljalla.

Naisten edustusjoukkueessa on kauden aikana nähty yhteensä seitsemän menestyksekkään A-tyttöjoukkueen pelaajaa: Maud Agyei, Katariina Kaikkonen, Fanni Kantonen, Meri Mäkelä, Fanny Sannholm, Annika Suhonen ja Aino Ylänne. Tästä seitsikosta Agyei valittiin myös kauden tyttöpelaajaksi HNMKY:ssä.

Onnittelut tälle seitsikolle sekä koko a-tyttöjen joukkueelle SM-hopeasta ja taistelijan maljasta.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset