*

hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Iloisia uutisia pelaajasopimuksista

  • Linnea Oljemark, Riina Haavisto ja Nella Helminen ovat ensimmäisten sopimuspelaajien joukossa.
Kuvat: Katariina Ojala ja Harri Vallila
    Linnea Oljemark, Riina Haavisto ja Nella Helminen ovat ensimmäisten sopimuspelaajien joukossa. Kuvat: Katariina Ojala ja Harri Vallila

Helsingin NMKY:n naisten edustusjoukkueen kesäharjoittelukausi on ollut käynnissä toukokuun alusta lähtien. Samalla joukkueen tuleva kokoonpano on alkanut muotoutua kun ensimmäiset pelaajasopimukset on allekirjoitettu.

Viime kauden kapteenisto – Riina Haavisto ja Linnea Oljemark – jatkaa Namikan riveissä. Lähes koko pelaajauransa HNMKY:ssä pelannut Haavisto urakoi viime kaudella ykkösdivisioonassa yli 33 minuuttia ottelua kohti. Koko sarjan toiseksi korkeimmalla peliminuuttien keskiarvolla tahkonnut pelintekijä loihti 7,3 pistettä ja 4,8 koriinjohtanutta syöttöä per ottelu.

HNMKY:n naisten joukkueen kauden 2016-17 pelaajapalkinnon saanut Linnea Oljemark lähtee tulevaan kauteen takanaan vahva sarjakausi. Korin läheisyydessä viihtyvä Oljemark pelasi täydet 18 ottelua, lähes 30 minuuttia per peli. Saaliina kertyi 7,6 pistettä ja 4,4 levypalloa ottelua kohti. Haaviston tapaan Oljemarkilla alkaa neljäs perättäinen kausi Namikan naisten ykkösdivarijoukkueessa.

Tarkkakätisenä heittäjänä tunnettu Nella Helminen aloittaa kolmannen kautensa Namikan naisten edustusjoukkueessa. Loukkaantumisista kärsinyt Helminen pelasi viime kaudella vain seitsemässä ottelussa. Nyt on tähtäimessä ehjä kausi ja sitä kautta enemmän pelejä.

Vuoden 2017 tammikuussa joukkueeseen liittynyt monipuolinen Fiina Oljemark jatkaa HNMKY:n riveissä. Naisten korisliigassa kaksi vuotta pelanneen Oljemarkin odotetaan kuuluvan Namikan avainpelaajiin tulevalla kaudella.  Epäonnisesti Oljemark loukkaantui vuoden toisessa pelaamassaan ottelussaan ja mennyt kausi jäi puolentoista ottelun pituiseksi. Viime kauden ainoassa täydessä ottelussaan hän teki 11 pistettä ja repi 11 levypalloa.  

Neljän tutun pelaajan jatkaminen kirvoitti HNMKY:n päävalmentaja Riku Punkkisen kasvoille hymyn. ”Tuntuu erittäin hyvältä julkistaa Riinan, Linnean, Nellan ja Fiinan jatko jo tässä vaiheessa kesää. Tutut, luotettavat pelaajat luovat erinomaisen pohjan ensi kauden joukkueellemme”.

Kaisa Valtakari Namikaan

Neljän tutun pelaajan lisäksi joukkueessa on mukana myös uusi kasvo. Helsingin NMKY saa joukkueeseensa kovan luokan vahvistuksen, kun Kaisa Valtakari pukee tulevalla kaudella seuran peliasun ylleen ensi kertaa.

Suomen huipulla useita vuosia loistanut Valtakari saapuu Namikaan 22 naisten maaottelun, yli 50 juniorimaaottelun ja reilun 250 naisten korisliigaottelun kokemuksella.  Naisten liigasta on Valtakari saalistanut yhteensä kuusi SM-mitalia, yhden kullan, kolme hopeaa ja kaksi pronssia. 

Erinomaisena heittäjänä mainetta niittäneen Valtakarin odotetaan tuovan joukkueeseen tulivoimaa. Heittotaidon lisäksi Kaisan mukana tulee myös muita elementtejä.

- ”On mahtavaa, että Kaisa liittyy joukkoomme. Kaisa on todella positiivinen tyyppi, ja tuo niin kentälle kuin kentän ulkopuolellekin johtajuutta ja energiaa. Kaisan mukaantulo tuo varmasti pelaamiseemme ja pelitapaamme paljon lisää vaihtoehtoja”  valmentaja Punkkinen hihkuu innoissaan.

- ”Namikan naisten toimintaan on ollut helppo hypätä mukaan. Täällä asiat toimivat ensiluokkaisesti ja joukkueessa on hyvä meininki. Ja onhan se hienoa päästä pelaamaan legendaariselle MPH:lle. Täällä on tullut pelattua niin monet tärkeät pelit junnuvuosina.”, tunnelmoi Valtakari Malmin Palloiluhallin penkeillä.

 

******

 

Viisikollinen pelaajia on siis solminut sopimuksen. Tämä ei kuitenkaan jää tähän, vaan joukkueen kokoonpano täydentyy lähiviikkoina. Naisten ykkösdivisioonassa pelaavassa lopullisessa kokoonpanossa tulee olemaan mukana sekä aikuisikäisiä pelaajia että HNMKY:n tyttöjunioreita.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset