hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Joukkueen kokoonpano täydentyy

  • Eveliina Ojala aloittaa toisen kautensa HNMKY:n naisissa. Kuva: Katariina Ojala
    Eveliina Ojala aloittaa toisen kautensa HNMKY:n naisissa. Kuva: Katariina Ojala

Malmilla on käynyt kova kuhina – ihan niin kuin aina kesäisin. Erityistä kuhinaa on nähty Malmin Palloiluhallilla, jossa vireä kesäkuu on vauhdittanut Namikan naisten kokoonpanon syntyä. Pelaajalistalle on ilmestynyt useampia uusia nimiä.

Pelaajasopimuksen tehneiden joukossa ei kuitenkaan ole pelkästään uusia nimiä. Tuttuna kasvona edustusjoukkueessa jatkaa Eveliina Ojala. 177-senttinen laituri esiintyi menneellä kaudella 15 ottelussa. Järvenpään NMKY:n kasvatti debytoi viime kaudella naisten ykkösdivisioonassa pelaten reilut 7 minuuttia ottelua kohti. Tulevalla kaudella vuoden kokeneempi Ojala kamppailee entistä vahvemmin vastuusta ja peliajasta naisten ykkösdivisioonassa.

Uusien nimien joukosta löytyy tuttu, uusvanha namikalainen. Keravan Kori-80:stä HNMKY:hyn siirtyvä Essi Punkkinen pelasi viimeiset juniorivuotensa Malmilla saalistaen tuolloin a-tyttöjen SM-sarjasta Helsingin NMKY:n riveissä sekä SM-kultaa että SM-pronssia. 38 nuorten maaottelua ja 88 naisten korisliigan ottelua pelannut Punkkinen on monissa liemissä keitetty pelaaja, joka viihtyy sekä korin alla että etäämmällä korista.

Keravalta Malmille siirtyy myös Sara Selenius. Juniorisarjoista aikuisten peleihin kasvanut Selenius nousi naisten valtakunnallisiin sarjoihin viime kaudella Kori-80:n riveissä. Uransa piste-ennätyksen ykkösdivisioonassa (10 pistettä) Selenius teki juuri kotiottelussa Namikaa vastaan. Aivan ensi kertaa ei Seleniuskaan ole Malmilla. B-juniorina hän pelasi yhden kauden HNMKY:n ja KaPon yhdistelmäjoukkueessa.

EI KAHTA ILMAN KOLMATTA

Vanha sananlasku sanoo: ei kahta ilman kolmatta. Se pätee myös Namikan naisten uusiin nimiin. Punkkisen ja Seleniuksen tapaan Keravan Kori-80:stä Namikaan saapuu Elisa Räikkönen. Keravan joukkueen ykköstykki pelasi menneen kauden hulppealla 16,7 pisteen keskiarvolla. Sarjan korintekijätilastossa hän oli kolmantena – heti sarjan parhaaksi pelaajaksi valitun Asta Leinosen ja Ulriikka Latvalan jälkeen.  Kovan viimeistelijän viittaa kantava Räikkönen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt pelata aikuisten valtakunnallisia sarjoja jo kuusi vuotta. Takana on kaksi kautta naisten korisliigaa ja neljä kautta ykkösdivisioonaa.  

HNMKY:n valmentaja Riku Punkkinen tavoitettiin pohtimasta naisten kokoonpanoa.  ”Nyt ollaan todella kivassa vaiheessa tulevan kauden joukkueen rakentamisen kanssa. Runko alkaa olla jo kasassa, mikä on tässä vaiheessa vuotta tietysti hieno asia. Porukasta on muodostumassa mukavan heterogeeninen – on toiminnassa pitkään mukana ollutta ja uusia tulokkaita, on kokeneempaa ja kokemattomampaa pelaajaa. Mielenkiintoista!”

Kokoonpanon selkiytyessä myös valmentajien työ muuttuu. Punkkisen ajatukset siirtyvätkin seuraavaksi pelillisiin teemoihin: ”Nyt kun pelaajat alkavat olla pikku hiljalleen selvillä, päästään valmennustiimin kanssa viilaamaan pelitapa-asioita niin, että pystytään kauden alkaessa hyödyntämään kaikkien pelaajien vahvuuksia.” 

Aivan valmis kokoonpano ei kuitenkaan vielä ole. Kannattaa pysyä kanavalla, tämä kertomus jatkuu...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.