hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

EM-koriksesta vauhtia sarjakauteen

  • Valmentaja Riku Punkkinen on tehnyt joukkueen kanssa kauteen valmistavaa työtä
Kuva: Marko Kirjavainen
    Valmentaja Riku Punkkinen on tehnyt joukkueen kanssa kauteen valmistavaa työtä Kuva: Marko Kirjavainen

Suomalainen korissyksy on käynnistynyt vahvasti Susijengin värittämänä. Helsingin NMKY:n naisten joukkueen valmentaja Riku Punkkinen, ovatko Namikan naiset tyytyneet katselemaan susilauman pelejä vai onko joukkue paiskinut töitä koripallosalilla?

Kyllä me ollaan tehty molempia, ollaan tehty töitä salissa sekä katseltu Susijengin ja Susiladyjen pelejä. EM-kisat olivat sen verran ainutlaatuinen ja huikea tapahtuma, että pelaajat kyllä saivat priorisoida Susijengin pelit omien treenien edelle. Kaikki Suomen pelejä paikan päällä katsomassa olleet pelaajat saivat pienen läksyn tarkkailla pelistä jotain tiettyä asiaa. Näitä läksyjä aletaan nyt käymään keskustellen läpi. Toivottavasti näin saadaan ajatuksia siirrettyä myös omaan pelaamiseen.

 

Ennen kauden alkua puhutaan usein joukkueen kokoonpanosta ja siinä tapahtuneista muutoksista. Miltä Namikan naisten kokoonpano näyttää?

Puolet tämän hetken aikuispelaajista on tuttuja jo viime kaudelta, joukkueen tutut kasvot ovat Riina, Linnea, Maria, Nella, Eve ja Fiina. Toinen puolikas on liittynyt joukkoomme kesän aikana. Kaisa kyllä oli jo osan viime kaudesta treenivahvuudessa, muut uudet jäsenet jengissä ovat viime kauden A-junioreista Roosa, Keravalta siirtyneet Elisa, Sara ja Essi sekä tuoreimpana Namikaan palannut Sara. Lisäksi sitten a-tytöistä tällä hetkellä joukkueessa ovat Annika, Meri ja Maud. Penkin päässä itseni lisäksi jatkaa Maija. Kaiken kaikkiaan joukkue on tasapainoinen ja uskoakseni ollaan divariin ihan kilpailukykyinen jengi.

 

Entä joukkueen pelitapa? Millainen HNMKY nähdään parketilla tällä kaudella?

Tällä kaudella pelitapa tulee olemaan viime vuoteen verrattuna huomattavasti nopeampi, enemmän tilanteisiin reagoiva ja pelaajan valintoja ja vastuuta korostava. Edelleen puolustus tulee olemaan se asia, jonka kautta pelataan, ja rohkealla oman pään pelaamisella haetaan onnistumisia myös hyökkäyssuunnassa.

 

Millaisin tavoittein olette lähdössä alkavaan kauteen?

Tavoitteista, siis sarjassa sijoittumisen tavoitteista ei olla vielä joukkueen kanssa keskusteltu eikä yhteisiä tavoitteita tämän osalta sovittu. Sen sijaan selvää on, että suurin tavoite tulee olemaan alkukaudesta uuden pelitavan omaksuminen ja toteuttaminen ilman että peli vaikuttaa ”kauhealta häröilyltä”, kuten Linnea perjantain scrimmage -pelissä sanoi. Meillä on paljon nuoria pelaajia, joten yksi tavoite on luonnollisesti pelaajien jatkuva kehittyminen yksilöinä. Joukkueena sekä pelaajina meidän koko ajan oltava tänään parempia kuin eilen, mutta huonompia kuin huomenna. Tuostahan voisi innokkaat fanit jonkunlaisen johtopäätöksen vetää myös sarjasijoittumisen tavoitteesta…

 

Naisten ykkösdivisioonan sarjakausihan alkaa 15. lokakuuta. Onko kannattajille tarjolla mitään alkupaloja ennen sitä?

Ennen sarjan alkua pelataan harjoituspelejä, joista ensimmäinen on keskiviikkona 20.9 Tapiolan urheiluhallissa Hongan Naisten Korisliiga -joukkuetta vastaan. Tämän jälkeen viikonloppuna 23-24.9 järjestämme Pajulahdessa turnauksen, jossa meidän lisäksi ovat Naisten korisliigasta Kouvottaret ja Honka ja Divarista SBG. Lauantaina pelataan Kouvottaret - HNMKY ja Honka – SBG ottelut. Sunnuntaina sitten kohtaavat lauantain voittajat toisensa ja häviäjät toisensa. Tuon viikonlopun jälkeen päätetään, halutaanko vielä ennen sarja-avausta pelata joku harjoituspeli.

 

Kuulostaa hyvältä. Mitäs muuta haluaisit nostaa vielä esille?

Tekeminen kesän ja alkusyksyn aikana on ollut todella pirteää ja hyväntuulista. Uskon, että sama ilme ja pelaamisesta nauttiminen tulee näkymään myös kauden aikana tapahtumissa. Kotiottelut pelataan Malmin palloilupyhätössä pääosin sunnuntaisin klo 16:00, toivottavasti katsomossa nähdään paljon niin seuran pelaajia, heidän vanhempiaan, tuttuja korisihmisiä ja innokkaita tulevia korisfaneja. Me joukkueena teemme kaikkemme, että jokainen tapahtuma tulee olemaan hyvä ja mielenkiintoinen alusta loppuun saakka.

 

Kiitos Riku ja menestystä kauteen!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset