hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Ensimmäinen harjoitusottelu pelattiin Espoossa

  • Harjoituspelit jatkuvat 23.-24.9 Pajulahdessa, Nastolassa
    Harjoituspelit jatkuvat 23.-24.9 Pajulahdessa, Nastolassa

Namikan naisten edustusjoukkueen harjoitusotteluiden kausi pyörähti käyntiin keskiviikkona 20.9. Ensimmäisessä varsinaisessa harjoituspelissä saatiin maistaa kansallisen kärjen tasoa, kun vastaan asettui naisten korisliigassa hopealle sijoittunut Tapiolan Honka.

Ottelu näytti hyvin, että tasoero naisten korisliigan kärjen ja naisten ykkösdivisioonan välillä on merkittävä. Kahdella amerikkalaisvahvistuksella (Kiana Johnson, Wilesia Hardy) pelannut  espoolaisryhmä laittoi täyden höyryn päälle ylösheitosta lähtien ja repi muutamassa minuutissa parinkymmenen pisteen eron. Varsinkin ensimmäisellä neljänneksellä näytti siltä, että Tapiolan Honka tekee kaikki asiat nopeammin, päättäväisemmin ja voimakkaammin.

Pelin edetessä ottelu hieman tasoittui. Kun molemmat amerikkalaiset istuivat vaihdossa, helsinkiläiset pystyivät pelaamaan hetkittäin tasavertaisesta peliä kotijoukkueen kanssa. Siitä kumpi oli parempi, ei tarvinnut keskustella.

Helsingin NMKY:n valmentaja Riku Punkkinen purki harjoitusottelun antia analyyttisesti. ”Honka näytti mitä tarkoittaa, kun muuttuviin tilanteisiin reagoidaan nopeasti. Muutamalla hyvällä syötöllä he repivät puolustustamme pahasti ja loivat helppoja korintekomahdollisuuksia. Toisessa päässä kenttään meidän hyökkäyksemme tyrehtyivät vastustajan terävään puolustustyöskentelyyn. Jos me sorruimme pehmeisiin syöttöihin, oli joka kerta seurauksena pallonmenetys.”

Olennaista ottelussa ei ollut kuka voitti ja paljonko kukakin teki pisteitä. Namikalaisittain peli oli erinomainen tilaisuus saada tuntumaa siihen millaista koripalloa naisten liigassa pelataan. Ottelutapahtumasta jäi paljon hyvää ja hyödyllistä oppia pelistä, pelin temposta ja reagointinopeuden tärkeydestä. Niitä oppeja on tärkeä ottaa mukaan Tapiolan hallista.

Lisäksi ottelu oli monelle Namikan pelaajalle ensimmäinen peli amerikkalaisvahvistuksia vastaan. Johnson-Hardy –kaksikko osoitti hienosti kuinka koripallo on peli, jossa voi kehittyä mm fyysisten ominaisuuksien, taidon ja pelin lukutaidon myötä.

”Tällaisia pelejä pelaamalla me olemme muutaman viikon päästä paljon valmiimpia omaan sarjakauteen”, Punkkinen totesi toiveikkaana.

Entäs se lopputulos? Ottelu päättyi Hongan voittoon 108-33 (60-15).

 

* * * * *

 

Harjoitusottelut jatkuvat jo tulevana viikonloppuna Nastolassa Pajulahden valmennuskeskuksen päärakennuksessa. HNMKY järjestää siellä harjoitusturnauksen, johon osallistuvat naisten liigajoukkueista Kouvottaret ja Tapiolan Honka sekä ykkösdivisioonasta lahtelainen SB-Girls ja Helsingin NMKY.

Turnaus pelataan seuraavasti:

Lauantaina 23.9. 2017

14:30 Kouvottaret – Helsingin NMKY

17:00 Tapiolan Honka – SB-Girls

Sunnuntaina 24.9. 2017

13:30 Lauantain pelien hävinneet

16:00 Lauantain pelien voittajat

 

Harjoitusturnaus pelataan avoimin ovin ja koripallon ystävät voivat tulla seuraamaan pelejä. Otteluihin on vapaa pääsy.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset