hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Harjoitusviikonlopun maukasta antia

  • Koripallosalin lisäksi joukkueen yhteistyötä hiottiin ahtaammissa olosuhteissa
    Koripallosalin lisäksi joukkueen yhteistyötä hiottiin ahtaammissa olosuhteissa

Yksi syksyn päätapahtumista namikalaisessa naisten koripallossa oli Pajulahdessa järjestetty harjoitusviikonloppu. Viikonloppuun mahtui saliharjoituksia, yhdessäoloa sekä neljän joukkueen harjoitusturnaus. Kahden päivän tapahtuma oli kerrassaan onnistunut monessakin mielessä.

Harjoitusturnaukseen osallistui kaksi joukkuetta naisten korisliigasta (Kouvottaret ja Tapiolan Honka) sekä kaksi joukkuetta ykkösdivisioonasta (HNMKY ja SB-Girls). Lauantain ottelupareissa liigajoukkue kohtasi divarijoukkueen ja sunnuntaina pelattiin lauantain tulosten mukaan (voittaja vs voittaja sekä hävinnyt vs hävinnyt).

Ottelutulokset:

Kouvottaret – HNMKY 73-35 (21-17)

Honka – SB-Girls 101-47 (59-23)

HNMKY – SB-Girls 65-63 (25-32)

Kouvottaret – Honka 63-76 (39-30)

 

Turnaussijoitukset: 1. Honka  2. Kouvottaret 3. HNMKY 4. SB-Girls

 

LAUANTAINA ISOJA EROJA, SUNNUNTAINA TASAISTA 

Lauantain ottelut osoittivat, että naisten korisliigan ja ykkösdivisioonan välillä on kiistaton tasoero. Vaikka Helsingin NMKY pystyikin lauantaina kiusaamaan Kouvottaria noin 20 minuutin ajan, kolmas neljännes osoitti, että Taret oli parempi joukkue kummassakin kenttäpäädyssä. Tilannekovuus, tilanteisiin reagointi ja periksiantamattomuus olivat liigajoukkueilla pykälää kovemmalla tasolla kuin divariryhmillä. Kouvolalaiset näyttivät esimerkillään, kuinka tärkeää on pelata jokainen tilanne huolellisesti ja hyvällä intensiteetillä.

HNMKY:n pisteet lauantaina:

Suhonen 9, L. Oljemark 6, Valtakari 5, Saarni 4, Agyei 4, Mäkelä 4, Haavisto 3, Helminen 0, Selenius 0, Ojala 0, 

 

Sunnuntain pelit olivatkin sitten aivan toista maata. Divarijoukkueiden keskinäisessä kohtaamisessa SB-Girls repäisi hulppean aloituksen lukemin 2-17. Namika pääsi hiljalleen peliin mukaan ja kiri puoliaikaan mennessä eron seitsemään pisteeseen. Neljännen jakson alussa HNMKY oli siirtynyt jo 50-42 johtoon, mihin lahtelaiset kontrasivat viemällä seuraavat minuutit 0-13. Viimeiset minuutit mentiin aivan tasatahtia. Kun Tiia Virtanen siirsi vapaaheitollaan SB-Girlsin 62-63 johtoon 11 sekuntia ennen loppua, tilanne näytti helsinkiläisten kannalta huolestuttavalta. Annika Suhonen ratkaisi kuitenkin pelin viime hetken kolmen pisteen heitollaan. HNMKY:lle kahden pisteen voitto 65-63.

HNMKY:n pisteet sunnuntaina:

Suhonen 15, Haavisto 10, Valtakari 10, Agyei 7, L. Oljemark 5, Mäkelä 4, Saarni 4, Ojala 4,  Kervinen 3, Helminen 3

 

Liigajoukkueiden keskinäinen kamppailu oli myös kulultaan vaihteleva. Alkumetrit mentiin Hongan tahdissa. Ensimmäisen neljänneksen loppuun mennessä Kouvottaret oli päässyt juonesta kiinni ja Roosa Frimodig siirsi kouvolalaiset ensi kertaa johtoon kun ensimmäinen kymmenminuuttinen täyttyi. Toinen neljännes olikin sitten Kouvottarien hallintaa. Vimpeliläislähtöinen kaksikko Nuolikoski – Latvala iski tehokkaasti hyökkäyskorilla ja puoliaikatauolla eroa oli yhdeksän pisteen verran Kouvottarien hyväksi. Tauolla Kimmo Kujansivu laittoi joukkueensa puolustuspelin järjestykseen ja loppu oli suvereenia espoolaisten näytöstä. Kiana Johnsonin ja Heta Korpivaaran tahdittamana kirjattiin voitto Hongalle 13 pisteellä 63-76.

VALMENTAJIEN AJATUKSIA

Namikalaisittain turnaus jätti hyvän jälkimaun. Vaikka pelillisesti joukkue ei ole vielä valmis, se kuitenkin pystyi esittämään koko ajan parempia ja parempia otteita. Lauantain pelin ensimmäiset 20 minuuttia oli varsin kypsää pelaamista. Sunnuntaina taas nähtiin puolustuskorilla hetkittäin erinomaisia otteita.

Valmentajakaksikko Riku Punkkinen – Maija Ruottinen purki viikonlopun antia. Kokonaiskuvaa Punkkinen peilasi sanoen: ”Eihän se peli näyttänyt vielä siltä miltä sen pitäisi näyttää. Töitä on tehtävä edelleen mm tilanteisiin menemisen ja tilanteisiin reagoimisen osalta. Ilonaiheita kuitenkin löytyy runsaasti. Puolustus oli SBG:tä vastaan tiivistä ja tehokasta.”

”Yksilötasolla nähtiin lukuisia onnistumisia. Annika Suhonen pelasi kaksi hyvää ottelua. Meri Mäkelä teki lauantaina vahvan esityksen liigajoukkuetta vastaan. Roosa Saarni oli viikonlopun iloisia yllättäjiä”, jatkoi valmennusvastuussa oleva Punkkinen.

”Sunnuntain pelistä täytyy korostaa myös kokeneiden pelaajien tärkeyttä. Kaisa Valtakari oli hyvällä pelipäällä. Ja Riina Haavisto oli kerrassaan erinomainen. Haaviston pelipanos oli ratkaisevan tärkeä otteluvoiton kannalta.”

Maija Ruottinen alleviivasti pelillisen asioiden lisäksi myös viikonlopun muuta antia: ”Haluan nostaa esille viikonlopun tärkeän roolin joukkueen rakentumisessa. Meillä oli paljon yhteistä aikaa ja ryhmänä toimiminen näytti oikein hyvältä.  Kannustimme toisiamme ja nautimme onnistumisista. Saimme arvokasta oppia toisistamme ja siitä kuinka tärkeä arvo avoimmuus meille on.”

* * * * * 

Naisten ykkösdivisioonan kausi alkaa sunnuntaina 15.10. klo 16 kotiottelulla Honkaa vastaan. Sitä ennen on kuitenkin luvassa vielä päivitettyä tietoa pelaajasopimuksista ja muista kauden alun asioista.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset