hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Kolme a-tyttöä ja liigapelaaja

  • Maud Agyei, Meri Mäkelä ja Annika Suhonen pelaavat alkavalla kaudella sekä a-tytöissä että naisten joukkueessa
    Maud Agyei, Meri Mäkelä ja Annika Suhonen pelaavat alkavalla kaudella sekä a-tytöissä että naisten joukkueessa

Koriskauden alku on entistä lähempänä. Naisten ykkösdivisioona käynnistyy lokakuun 15. päivänä. Niinpä onkin paikallaan julkistaa päivityksiä Namikan naisten edustusjoukkueeen kokoonpanoon.

Viime keväänä HNMKY:n a-tytöt nappasivat upeasti a-tyttöjen SM-sarjassa hopeiset mitalit. Tuon joukkueen pelaajista suurin osa jatkaa edelleen pelejä a-tytöissä. Ainakin kolme a-tyttöä nähdään a-tyttöjen lisäksi myös naisten joukkueessa tulevalla kaudella.

KOLME A-TYTTÖÄ

Maud Agyei teki viime kaudella läpimurron kansallisella tasolla. Huikeita otteita sekä a-tytöissä että naisissa väläytellyt nuorukainen osoitti pystyvänsä dominoimaan kenttää sekä korin alla että nopeissa siirtymissä. Hienon kauden kruunuksi Agyei nousi myös Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisajoukkueeseen näyttäen kykynsä myös kansainvälisissä peleissä. 

Namikan naisten päävalmentaja Riku Punkkinen on syystä iloinen Agyein sopimuksesta:  "Maud tuo joukkueeseen vauhtia ja on suuri apu levypallopelissä."

Helsingin NMKY:n kasvatti Meri Mäkelä murtautui Agyein tapaan viime kaudella naisten edustusjoukkueeseen. Poikkeuksellisesta yritteliäisyydestään ja hyvästä pelinlukutaidostaan tunnettu Mäkelä jatkaa kehittymistään kohti kansallista kärkeä. Ensimmäiset kohtaamiset naisten liigajoukkueita vastaan osoittivat, että kaikkea ei ole vielä nähty. 

- "Lentopallotermein yleispelaaja, joka kasvaa vastaamaan huutoon sen mukaan, mitä kovempaan paikkaan joutuu.", Punkkinen ylistää Mäkelää.

Agyein ja Mäkelän tapaan vuonna 1999 syntynyt Annika Suhonen on joukkueen kolmas a-juniori. Tarkkakätinen heittäjä sävähdytti kypsällä pelillään Pajulahden harjoitusturnauksessa ollen naisten edustusjoukkueen avainpelaajia. Viimeisten sekuntien voittoheitto SB-Girlsiä vastaan jäi monen namikalaisen mieleen.

"Annika tuo joukkueeseen ratkaisuvalmiutta ja monipuolisuutta hyökkäyspäähän.", päävalmentaja Punkkinen hehkuttaa.

... JA YKSI LIIGAPELAAJA

A-tyttöjen lisäksi joukkueeseen on liittynyt myös kokeneempi liigapelaaja, jolla on aiempia meriittejä Helsingin Namikan riveistä. Vuonna 2010 HNMKY:n a-tytöissä SM-hopeaa voittanut Johanna Soppela on pelannut neljä edellistä kautta naisten korisliigaa Forssassa, Tampereella ja Hyvinkäällä. Urheilullinen Soppela on merkittävä vahvistus helsinkiläisjoukkueelle.

Riku Punkkinen pitää Soppelan mukaanliittymistä arvossaan: "Jossu tuo kokemusta ja energiaa treeneihin. Korisliiga-vuodet näkyvät ja tuntuvat tilannekovuutena. Hän varmasti auttaa koko joukkuetta kehittymään."

* * *

Neljä uutta pelaajaa vahvistavat joukkuetta urheilullisesti ja ovat tuikitarpeellisia lisäyksiä kun tiimin terveystilanne ei ole paras mahdollinen. Coach Punkkinen päättää uusien pelaajien esittelyn innoissaan: "Kaikilla on potentiaalia kehittyä tulevalla kaudella huomattavasti ja valmius tehdä työtä kehittymisensä eteen."

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset