hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Odotettu kauden avaus sunnuntaina

  • Namikan naiset avaavat kautensa sunnuntaina 15.10.
    Namikan naiset avaavat kautensa sunnuntaina 15.10.

Pitkä tauko on takana. Odotettu hetki on lähes kosketusetäisyydellä. Naisten ykkösdivisioona käynnistyy sunnuntaina 15.10. HNMKY:n naiset kohtaavat avausottelussaan Tapiolan Hongan.

Helsingin NMKY marssittaa kentälle joukkueen, jossa on mukana viime kaudelta tuttuja pelaajia mutta myös useita uusia kasvoja. Riina Haavisto, Linnea Oljemark ja Maria Huitti ovat olleet avainrooleissa jo useamman kauden ajan. Viime kaudella vähemmälle peliajalle jääneet Eveliina Ojala ja Nella Helminen ovat paiskineet töitä harjoituskentällä ja ottaneet askeleita eteenpäin.

Namikan a-tyttöjen sm-hopeamitalistit Maud Agyei, Meri Mäkelä ja Annika Suhonen ovat valmistavissa harjoituspeleissä osoittaneet olevansa valmiita isompaan rooliin naisten joukkueessa. Fiina Oljemark toipuu alkuvuoden loukkaantumisestaan ja on sivussa ensimmäisistä peleistä.

Uusien pelaajien listasta muodostuu pidempi kuin alun perin ennakoitiin. Namika sai useamman uuden pelaajan suunnalta korisliigakokemusta. Yli 250 liigaottelun Kaisa Valtakari on yksi joukkueen odotettuja uusia nimiä. Neljä edelliskautta korisliigaa pelannut Johanna Soppela tulee vahvistamaan helsinkiläisjoukkuetta. Armoitettu pistenikkari Elisa Räikkönen tuo lisää tulivoimaa hyökkäyspeliin. Kokenut sarjapeluri Essi Punkkinen on vielä kauden alussa sivussa.

Edellä mainittujen liigakokemusta omaavien pelaajien lisäksi Helsingin NMKY:n naisten riveissä on kolme muuta uutta tulokasta. Sähäkkä pelintekijä Sara Kervinen palaa kasvattajaseuraansa useamman vuoden tauon jälkeen. Toinen Sara – Sara Selenius – on pitkin syksyä pelannut rohkeasti ja antanut hyviä näyttöjä aikuisten sarjassa. Viime kauden HNMKY:n a-tytöistä tuttu Roosa Saarni pelaa nyt ensimmäistä vuotta naisten sarjoissa. 

* * *

Viime kaudella Namika sijoittui naisten divarissa seitsemänneksi. Tällä kaudella joukkueelta odotetaan korkeampaa sijoitusta. Tavoitteena on paikka neljän parhaan joukossa.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu viime kaudella ykkösdivisioonan välierävaiheeseen yltänyt Tapiolan Honka. Honka tulee luultavasti pelaamaan sarjaa suhteellisen nuorella joukkueella. Vierasjoukkueen lopullinen kokoonpano paljastuu kuitenkin vasta tulevana viikonloppuna. Jännitystä on ilmassa.

Ylösheitto nähdään sunnuntaina 15.10 klo 16:00. Paikkana Malmin Palloiluhalli, Siemenkuja 3. Vapaa pääsy.

Musiikista ja muusta menosta vastaa Yökoris. Puoliaikakisassa mukana McDonald’s Tammisto.

  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.