hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Kahden suuren kohtaaminen

  • Aino Airaksinen ja Riina Haavisto ottivat Malmilla mittaa toisistaan. Kuva: Harri Vallila
    Aino Airaksinen ja Riina Haavisto ottivat Malmilla mittaa toisistaan. Kuva: Harri Vallila

Naisten divarikauden avaus tarjosi heti klassikko-kohtaamisen Helsingin NMKYn ja Tapiolan Hongan välillä. Kahden Suomen suurimman koripalloseuran välisessä taistossa on aina erityistä jännitettä.

Päivän ottelun asetelma oli poikkeuksellisen kaksijakoinen. HNMKY marssitti kentälle useamman sadan korisliigaottelun kokemuksella varustetun joukkueen. Hongan joukkue koostui täysin junioripelaajista – ja useammille heistä ottelu oli ensimmäinen aikuisten kilpasarjojen ottelu. Joukkueiden kokoonpanojen eroavaisuutta kuvaa hyvin se, että Hongan joukkueen vanhin pelaaja oli muutaman kuukauden nuorempi kuin namikalaisten nuorin pelaaja.

Ottelutapahtumassa oli muutenkin runsaasti tunnelmaa ja väriä. Namikan tyttöjunioreita oli paikalla varsin mukavasti ja McDonald’s Tammiston heittokisassa osallistujia oli todella kiitettävästi. Yökoriksen tarjoilema musiikki ja äänentoisto loihti nastaa värinää halliin.

NAMIKA ALOITTAA VÄKEVÄSTI

Itse pelistä tuli mieleenpainuva sarja-avaus. Kotijoukkue aloitti pelin pirteästi. Aloitusviisikon pelaajat hakivat vuoron perään ratkaisuja ja osumatarkkuus oli erinomainen. Seitsemässä ja puolessa minuutissa HNMKY hankki 16-10 johdon.

Nuorta energiaa hehkunut tapiolalaisjoukkue pääsi toisella neljänneksellä yhä paremmin peliin sisään. Honka rynnisti vauhdilla hyökkäyslevypalloihin ja onnistui hankkimaan useita lisäheittoyrityksiä paremman levypallopelinsä ansiosta. Aino Airaksisen johtaman hyökkäyspelin turvin puoliaikatauolle mentiin yhden pisteen vierasjohdossa 36-37.

”Peli sujui meiltä oikein hyvin niin kauan kun jaksoimme puolustaa. Sitä kesti noin puolitoista erää. He pääsivät heittämään koko ottelussa yhteensä 27 vapaaheittoa koska emme pysyneet heidän vauhdissaan.”, tuumi HNMKY:n päävalmentaja Riku Punkkinen pelin jälkeen.  

Puoliaikatauon jälkeen tasaisen ottelun sävel alkoi muuttua. Vain kahdeksan pelaajaa kokoonpanoon saanut Namika ei pysynyt enää vauhdissa mukana. Jalat alkoivat painaa ja vähäkorinen kolmas jakso kirjattiin vieraille 9-13.

HONKA JUOKSEE VOITTOON

Viimeisellä neljänneksellä juoksuvoimaisuuden erot korostuivat. Hongan juniorit juoksivat Namikan naisilta jalat alta. Hyvällä pallonliikkeellä sekä pallottomien pelaajien uurastuksella vierasjoukkue pystyi rakentamaan runsaasti erinomaisia heittopaikkoja eikä helsinkiläisten apupuolustus ehtinyt mukaan. Lotta Lavonen, Noora Markkanen ja Reetta Sääski vuorollaan rankaisivat Namikaa ja piste-ero kasvoi kasvamistaan. Namikalaisluotsi Punkkinen totesikin: ”Lopussa emme kerenneet mukaan sen kummemmin puolustukseen kuin hyökkäykseen. Honka oli tänään hyvä ja ansaitsi voittonsa. Me kaaduimme väsymykseen”.

Loppusummerin soidessa Malmin Palloiluhallin valotaululla loistivat lukemat 61-75. Laajalla materiaalilla pelin kääntänyt Tapiolan Honka vei sarja-avauksesta pisteet mukanaan.

Tappiosta huolimatta Riku Punkkinen näki oman joukkueen pelissä hyviä asioita. ”Me pystyimme luomaan hyviä heittopaikkoja ja tekemään omaa hyökkäyspeliä kivasti ottelun alkupuolella. Ei olisi tarvittu kuin muutama onnistuminen lisää ja olisimme tapelleet voitosta.”

 

Pisteet ja levypallot:

HNMKY: Johanna Soppela 16/5, Annika Suhonen 13/5, Linnea Oljemark 10/8, Elisa Räikkönen 9/3, Kaisa Valtakari 6/10, Riina Haavisto 6/6, Sara Kervinen 1/2, Roosa Saarni 0/0

Honka: Aino Airaksinen 15/3, Lotta Lavonen 12/11, Noora Markkanen 12/8, Reetta Sääski 12/4, Taru Kurunsaari 8/4, Aino Rauhansalo 7/3, Annika Hyttinen 5/6, Carita Arponen 4/0, Linnea Eklund 0/3, Lotta-Kaisa Paltemaa 0/2

* * *

Naisten ykkösdivisioona jatkuu sunnuntaina 22.10. Silloin HNMKY matkaa Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.