hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Ottelun lopun tärkeys

  • Kaisa Valtakari teki kaikille selväksi ottelun lopun merkityksen
    Kaisa Valtakari teki kaikille selväksi ottelun lopun merkityksen

Helsingin Namikan naiset olivat aloittaneet koriskauden kahdella tappiolla, kun vastustaja ratkaisi pelin viimeisellä neljänneksellä. Kauden kolmannessa pelissä ottelun loppu muodostui jälleen ratkaisevan tärkeäksi. Tällä kertaa HNMKY:n eduksi.

VIIMEISET KUUSI MINUUTTIA

HNMKY:n ja Ringsiden välisen ottelun ratkaisuhetket olivat namikalaisittain koskettavat ja ikimuistoiset. Kun peliä oli jäljellä kuusi minuuttia, tilanne oli 44-51. Namika oli pelottavalla tavalla seitsemän pistettä tappiolla, kun vantaalaisten Essi Lyytikäinen ja Veera Kesänen olivat hyvillä yksilösuorituksillaan ajaneet stadilaiset ahdinkoon. Helsinkiläisen kotijoukkueen peli oli seonnut huonojen syötönvalintojen vuoksi pahanpäiväisesti ja tummaakin tummemmat pilvet alkoivat kerääntyä Malmin Palloiluhallin ympärille.

Tässä vaiheessa vaihtopenkiltä kentälle palannut Kaisa Valtakari puuttui tapahtumien kulkuun. 54 sekunnissa Valtakari kävi repimässä kaksi hyökkäyslevypalloa ja nakutti kolme kahden pisteen pussin pohjalle. Tilanne oli yhtäkkiä kaventunut lukemiin 50-51.

Ringsiden ote herpaantui samalla totaalisesti. Sara Kervinen iski nopean ajon, minkä jälkeen vuorossa oli – kuinka ollakaan – Kaisa Valtakari kaksi pistettä ja heti perään … hyökkäyslevypallo ja kaksi pistettä: Kaisa Valtakari. Kahdessa ja puolessa minuutissa saaliina oli 10 pistettä ja 3 hyökkäyslevypalloa. Puoli minuuttia tämän jälkeen Valtakari riisti pallon vastustajalta ja Johanna Soppela nosti lukemiksi 58-51. 

Neljän minuutin ja 15 sekunnin mittainen jakso kirjattiin kotijoukkueelle hurmoshenkisesti 14-0. Viimeisen puolentoista minuutin aikana HNMKY kykeni säilyttämään johtonsa vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen pistein 62-53 ja otti siten kauden ensimmäisen voittonsa.

PELI EDELLEEN TAKKUILEE

Voitosta huolimatta Namikan peliesitys ei jättänyt liikaa aihetta riemunkiljahduksiin. Hetkittäin hyökkäys rullasi iloisesti ja joukkue pystyi luomaan hyviä ratkaisupaikkoja. Niiden vastapainoksi nähtiin liuta heikkoja syöttöjä ja huolimattomuutta. 22 pallonmenetystä on liikaa tällä sarjatasolla.

Puolustuspäässä nähtiin niin ikään vain ajoittaisia onnistumisia. Vierasjoukkue joutui ottamaan joitakin hyvin vaikeita heittoja puolustuksen liikkeen toimiessa hyvin. Välillä taas jalkojen liike loppui ja Ringsiden pelaajat pääsivät Katariina Kähkösen johdolla nostelemaan helppoja koreja. Helsingin NMKY:n oman korin ja levypallotilanteissa sulkemisen ongelmista kertoo myös Ringsiden hyökkäyslevypallojen määrä 20.

VOITON RIEMU

Kahden tappion jälkeen voitto maistui kiistämättä hyvältä. HNMKY oli parempi joukkue ja se pystyi venymään ottelun tärkeimmillä hetkillä. Maud Agyein atleettinen levypallopeli loi hyvää pohjaa voitolle. Sara Kervisen taistelutahto sytytti mainiosti joukkuetta. Yksi nousi kuitenkin ylitse muiden.

- ”Kaisa Valtakari teki sen mitä joukkueemme eniten tarvitsi. Kaisa ratkaisi meille voiton henkilökohtaisella panoksellaan”, kiteytti HNMKY:n luotsi Riku Punkkinen.

 

Pisteet ja levypallot:

HNMKY: Kaisa Valtakari 16/7, Johanna Soppela 11/8,  Maud Agyei 8/11, Sara Kervinen 8/5, Riina Haavisto 6/7, Elisa Räikkönen 5/3, Annika Suhonen 5/3, Linnea Oljemark 2/4, Eveliina Ojala 1/1, Sara Selenius 0/2, Roosa Saarni 0/0

Ringside: Katariina Kähkönen 12/7, Juuli Piiroinen 8/6, Essi Lyytikäinen 8/4, Emerita Mashaire 7/7, Laura Vatanen 7/7, Sanni Okkonen 6/2,  Miisa Pylkkänen 3/2, Veera Kesänen 2/3, Savannah Goodwin 0/5,  Henna Perttilahti 0/0

 

* * * * *

Naisten ykkösdivisioona jatkuu sunnuntaina 5.11. Tuolloin HNMKY matkaa Riennon vieraaksi Turkuun.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.