hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Yrityksiä yllin kyllin

  • Vierasottelu Turussa oli Namikalle kuin Auran Sinappi
    Vierasottelu Turussa oli Namikalle kuin Auran Sinappi

HNMKY:n ja Turun Riennon välisestä koripallo-ottelusta ennakoitiin tasaista ja värikästä. Sellainen siitä tulikin. Ikävä kyllä, lopputulos ei ollut namikalaisittain millään tavoin mieluisa.

Ottelussa nähtiin kaiken kaikkiaan kovin kummallisia käänteitä. Ensimmäinen neljännes mentiin vahvassa turkulaiskomennossa kun Riennon nuorisokaksikko 00-syntynyt Micaela Aartia ja 01-syntynyt Venla Määttänen takoivat yhteensä 12 pistettä. Helsinkiläispuolustus ajautui paikoin tuuliajolle, ja 10 minuutin jälkeen taululla möllöttivät tympeät luvut 20-13. Ei mikään unelma-alku.

KUMMALLISIA KENTTÄTAPAHTUMIA

Kaikkein erikoisimmat tapahtumat nähtiin ottelun toisella neljänneksellä. HNMKY aloitti jakson nihkeästi ja 14 minuutin ja 20 sekunnin kohdalla TuRi johti jo 28-18. Seuraavat puolitoista minuuttia kirjattiinkin sitten Namikalle 0-14 ja asetelma oli hetkessä kääntynyt päälaelleen. Nunnavuoren tulostaululla paistoivat lukemat 28-32. Siihen Riento vastasi viemällä seuraavan minuutin 7-0 ja asetelma oli taas kääntynyt. Kun toisen neljänneksen loppu mentiin villiä ja vapaata hurlumheitä, marssittiin puoliaikatauolle lukemissa 37-38.

Kotijoukkueen Venla Määttänen oli taukoon mennessä takonut 18 pistettä. Vahvan toisen neljänneksen pelannut Johanna Soppela oli stadilaisten ykköspyssy 13 pisteellään.

Puoliaikatilastot korostivat ottelun omituisia tapahtumia. HNMKY oli heittänyt 20 minuutissa 53 pelitilanneheittoa tehden niillä 38 pistettä. Riento oli heittänyt 33 pelitilanneheittoa kasaten 37 pistettä. Namika oli pitänyt huolta pelivälineestä poikkeuksellisen hyvin sortuen vain kolmeen pallonmenetykseen, kun turuttaret olivat hukanneet pallon 14 kertaa.

Tilannekuva oli selkeä: Turku heitti vähän mutta tarkasti, Namika paljon mutta tarkkuudessa oli toivomisen varaa. Harmittavasti useampi helppo korintekopaikka jäi hyödyntämättä.

EPÄTASAISTA TEMPOILUA

Puoliaikatauon jälkeiset tapahtumat enteilivät myönteistä jatkoa. Hyökkäyspäässä onnistui vuorollaan Kaisa Valtakari, Johanna Soppela ja Annika Suhonen. 24 minuutin jälkeen 41-46 vierasjohto lupaili hyvää. TuRi kuitenkin paransi peliään: yhä useampi hyökkäyslevypallo tarttui rientolaisten sormiin, mikä tarjosi lisäyrityksiä hyökkäykseen. Kun samaan aikaan helsinkiläisten syötöt eivät enää napsahdelleet omiin käsiin, oma hyökkäyspelaaminen vaikeutui. Viimeiselle tauolle lähdettiin numeroissa 55-53.

Viimeisen neljänneksen alkuhetkistä muodostui Namikalle painajainen. Riento pelasi terävästi ja päättäväisesti kohti koria. Namikan joukkuehyökkäys hajosi ja jakson ensimmäiset vajaat kolme minuuttia kirjattiin karmeasti 12-2 kun 01-syntynyt Nathalia Mellanen johti ilotulitusta. Tästä Namika ei enää kunnolla toipunut.

Puolitoista minuuttia ennen loppua HNMKY kiri vielä kolmen pisteen tuntumaan (67-64) Annika Suhosen koreilla, mutta lähemmäs ei päästy. Lopputulos 75-64. Oli edessä pitkä ja pimeä paluumatka Turusta kotiin.

HNMKY:n päävalmentaja Riku Punkkinen päästeli vuolaasti tuntojaan pelin jälkeen: ”Valitettavasti taulun numerot lopussa ovat ihan oikeudenmukaiset, Turku pelasi tuon verran meitä paremmin. Levypallojen tärkeydestä puhuttiin ennen peliä, muttemme saaneet peliä sellaiseen muotoon, että irtopallot olisivat meille jääneet. En myöskään löytänyt oikeaa keinoa, jolla ratkaisuvalinnat oltaisi saatu riittävän laadukkaiksi, vaan hätäisten ja pakotettujen ratkaisujen seurauksena TuRi pääsi juoksemaan helppoja koreja. Tähän kun vielä lisää sen, että turkulaiset tekivät 11 pistettä meitä enemmän vapaaheittoviivalta, oli joukkueiden ero juuri tuon arvoinen.”

Pisteet ja levypallot:

HNMKY: Johanna Soppela 15/7, Elisa Räikkönen 9/3, Kaisa Valtakari 9/8, Riina Haavisto 6/3, Sara Kervinen 5/6, Emilia Kukkamäki 3/4, Eveliina Ojala 2/2, Roosa Saarni 2/0, Linnea Oljemark 0/3, Sara Selenius 0/0

TuRi: Venla Määttänen 23/8, Nathalia Mellanen 11/6, Aada Pekkalainen 9/8, Essi Salminen 7/9, Sara Suominen 6/7, Oona Pekkalainen 6/3, Micaela Aartia 6/2,  Inari Syrjänen 5/2, Emmi Ukkonen 2/4, Matilda Niinikoski 0/3, Gabriella Rytkönen 0/0

 

------------------------

Naisten ykkösdivisioona jää nyt pienelle tauolle. Pelit jatkuvat sunnuntaina 19.11. Tuolloin HNMKY matkaa Lahteen SB-Girlsin vieraaksi. Tässä välissä menemme harjoittelemaan. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.