hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Kaksi näytöstä, yksi voittaja

  • Namikan naiset pysyivät alussa tiiviinä joukkueena
    Namikan naiset pysyivät alussa tiiviinä joukkueena

HNMKY:n naiset aloittivat kahden paikallispelin pikaputken sunnuntaina Malmin Helmi Centerissä Capitalsin vieraana. Ottelusta muodostui kaksijakoinen näytelmä, jossa pääosan kaappasi kotijoukkue.

Harvoin on tarjolla niin jyrkästi vaihtelevaa koripallo-ottelua kuin Capitalsin ja Helsingin NMKYn välinen taisto. Ottelussa esitettiin kaksi näytöstä: Namikan alkusoitto sekä Helmen näytös.

NAMIKAN RIEMUA

Ensimmäinen kuuden minuutin ajan nähtiin kenties koko kauden parasta namikalaista palloilua. Kristikan joukkue onnistui lähes kaikessa tekemisessään ja tulitti kuudessa minuutissa taululle luvut 3-19. Koko namikalaistiimi pelasi hyvin, teki töitä ja uskoi tekemiseensä. Kaisa Valtakari oli elementissään takoen kymmenen pistettä ensimmäisellä neljänneksellä, Emilia Kukkamäki raatoi molemmissa kenttäpäissä mutta myös muut namikalaiset onnistuivat sekä puolustus- että hyökkäyskorilla.

Hyvä alkujakso osoitti, että Helsingin NMKY:n ryhmä pystyy vahvaan pelaamiseen. Joukkue oli rohkea, päättäväinen ja liikutti palloa kärsivällisesti.

HELMEN NÄYTÖS

Siinä missä HNMKY loisti kuusi minuuttia, Helmen näytös kesti huomattavasti pidempään. Helmi Capitals kuroi eron umpeen reilun 15 minuutin pelin jälkeen tilanteessa 29-29. Loppu onkin sitten piinallista historiaa. Siitä seuraavat 15 minuuttia pelattiin totaalisesti kotijoukkueen tahtiin. 30 minuutin kohdalla tulostaululla oli jo synkänsävyinen tilanne 57-40.

Ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella mentiin enemmän tai vähemmän pelailutunnelmissa. Lopputulos Capitalsille 73-54. Helsingin NMKY poistui kentältä tappion kärsineenä.

MIKSI? MIKSI? MIKSI?

Kaksijakoinen ottelu yllätti niin pelaajat, valmentajat kuin katsojat. Tapahtumien kulku oli kerrassaan eriskummallinen.

Ensimmäiset kuusi minuuttia Namika pelasi ylettömän hurmaavaa koripalloa. Aiemmin kaudella takunnut puolustuspeli oli päättäväistä ja peräänantamatonta. Pelaaja toisensa jälkeen onnistui ja onnistumiset ruokkivat toisiaan. Vastaavasti Capitals puolusti veltosti, mikä avasi namikalaisille avoimia korintekopaikkoja.

Kun ottelu eteni Capitals paransi omaa peliään tuntuvasti. Syöttölinjat puolustettiin tiukemmin ja tempo nousi. Merkittävin muutos tapahtui kuitenkin levypallopelissä. Capitalsittaret menivät kovaa ja päämäärätietoisesti hyökkäyspään levypalloihin. Tarpeettoman moni hyökkäys päättyikin siihen, että Capitals teki korin toisella tai kolmannella yrittämällä. Koko ottelussa Capitals haki yhteensä 22 hyökkäyslevypalloa. Tämän seurauksena Capitals heitti 81 pelitilanneheittoa Namikan 67 heittoa vastaan. Heittotarkkuus oli joukkueilla jokseenkin täsmälleen sama – mutta heittomäärien ero käänsi pelin kotijoukkueen eduksi.

Helsingin NMKY on kärsinyt levypallopelaamisen ongelmista aiemminkin tällä kaudella. Tänään levypallopeli nousi jälleen avainasemaan.

Levypallopelaamisen ohella puolustuspeli, ja erityisesti 1vs1 tilanteet, tuottivat päänvaivaa vieraille. Joissakin puolustustyöskentelyn elementeissä joukkue on edistynyt kauden aikana, mutta edelleen hiottavaa riittää.

Jottei totuus unohtuisi, myös hyökkäyspelissä riittää hiomista. Joukkueena hyökkääminen hajosi toisella ja kolmannella jaksolla pahanpäiväisesti. Syöttäminen ja tilanteiden luominen onnistuu silloin, kun koko viisikko tekee töitä saman tavoitteen eteen. Tänään yksinyrittäminen kävi hetkittäin joukkuepelaamisen yli.

Helmen joukkueessa tärkeää, näkymätöntä työtä joukkueen eteen teki useampikin pelaaja. Esimerkiksi Fanny Hulmin ja Emmi Järnin hyvä, uhrautuva pelaaminen ei näy tilastoissa, mutta tuntuu ottelun lopputuloksessa.

Pisteet ja levypallot

HNMKY: Kaisa Valtakari 14/16, Emilia Kukkamäki 10/5, Linnea Oljemark 9/3, Johanna Soppela 8/1, Annika Suhonen 7/1, Meri Mäkelä 6/3, Eveliina Ojala 0/2, Sara Kervinen 0/1, Riina Haavisto 0/1, Roosa Saarni 0/0

Helmi Capitals: Saga Ukkonen 18/3, Ellen Järvinen 13/5, Mona Winter 9/5, Henna Halmetoja 8/3, Asta Sillanpää 6/9, Vera Mäenpää 6/6, Anni Heinonen 5/6, Riikka Riihimäki 5/3, Fanny Hulmi 2/6, Emmi Järn 1/8, Carolina Kert 0/0, Venla Viitanen 0/0

 

**********

Seuraavan kerran pelataan jo tiistaina 5.12. klo 18:30. Silloin on vuorossa klassikko-ottelu HNMKY- ToPo. Pelipaikkana Malmin Palloiluhalli, Siemenkuja 3.

Satavuotiaan Suomen kunniaksi tiistaina on luvassa makeaa menoa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Puheenaiheeseen liittyvää