hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Tässä voi käydä ihan miten vaan

  • Vahva joukkuepeli oli Namikan valttina Tapiolassa
    Vahva joukkuepeli oli Namikan valttina Tapiolassa

Helsingin NMKY:n naisten peleissä on riittänyt tällä kaudella ihmeteltävää. Pelit ovat olleet tapahtumarikkaita ja värikkäitä – monellakin eri tavalla. Pelikentällä on nähty niin häikäiseviä onnistumisia kuin hämmentäviä romahduksia.

Vuoden 2018 ensimmäinen peli pelattiin hieman samanlaisissa tunnelmissa. Vierasottelu Tapiolan Honkaa vastaan sisälsi erisorttisia yllätysmomentteja, joiden päätteeksi olisi voinut käydä ihan miten vaan.

1. Näytös: Onko tämä näin helppoa?

Paluu joulutauolta oli onnistunut. Namikan naiset tulivat kentälle hyvin latautuneena. Aloitusviisikko Haavisto – Suhonen – Soppela – Valtakari – Oljemark painoi kaasun pohjaan ensi sekunneista alkaen. Terävä jalkatyö piti puolustuspelin hyvänä ja hyökkäys maistui hyvälle kuin karkin syönti sohvalla. Reilussa kolmessa minuutissa Tapiolan Urheiluhallin taululle oli läiskitty lukemat 5-16.

Namikafanien hallitsemassa espoolaiskatsomossa hihkuttiin innoisssaan. Tiimin tekeminen näytti erinomaiselta. Se oli kuin suoraa jatkoa Joensuussa syyskauden viimeisessä pelissä kehitetylle sensaatiomaiselle loppukirille.

2. Näytös: Ei - ei se ole niin helppoa

Tarkkaan ottaen tekeminen ei sitten ollutkaan niin helppoa. Siinä missä ensimmäisen 16 pisteen tekemiseen tarvittiin vain kolme minuuttia ja kymmenen sekuntia, jouduttiin seuraavaa 16 pistettä punnertamaan yhteensä 17 minuuttia.

Nuori Tapiolan Honka pääsi hiljalleen peliin mukaan. Honka tiivisti puolustustaan eikä antanut stadilaisille enää vapaita heittoja. Annika Hyttisen johdolla kotijoukkue poimi yhä useamman levypallon itselleen. Aino Rauhansalon tehokas viimeistely auttoi honkalaisia pienentämään vierasjoukkueen etumatkaa. Juuri ennen puoliaikataukoa Honka siirtyi johtoon ja isolle tauolle lähdettiin lukemissa 34-32.

Kentän korkeimman pistemäärän puoliaikatauolla oli kasannut Aino Rauhansalo (12 pist). Namikan tehokaksikkona oli häärinyt Johanna Soppela ja Kaisa Valtakari. Soppelalla oli kasassa 11 pistettä, Valtakarilla 10.

3. Näytös: Mitä tämä nyt oikein on?

Kahden pisteen puoliaikajohto jäikin sitten Hongan suurimmaksi johdoksi koko ottelussa. Puoliaikatauon jälkeen oli vuorossa uskomaton surffailu-show, jossa joukkueet esittelivät erilaisia tapoja menettää pallo hyökkäyspäässä. Toisinaan pallonmenetykseen ei ollut mitään ilmeistä syytä, välillä pallonmenetys johtui vastustajan hyvästä puolustuspelistä.

Kolmannen kymmenminuuttisen aikana kotijoukkue hukkasi pallon yhteensä 11 kertaa. Hongan epävarma pallollinen pelaaminen suorastaan tyrkytti helsinkiläisille helppoa voittoa. Helppojen voittojen napsiminen ei ole kuitenkaan ollut HNMKY:n tavaramerkki tällä kaudella. Eikä tilannetta helpottanut se, että namikalaisetkin hukkasivat pallon kahdeksan kertaa kolmannella neljänneksellä. Korinteko tuntui takkuiselta ja vaikealta.

4. Näytös: Joukkuepelin juhlaa

Sekavan palloilun seurauksena ote oli siirtynyt hienokseltaan vierasjoukkueelle. 28 minuutin kohdalla tilanne oli 41-47. Johtoasema oli helsinkiläisittäin miellyttävä, mutta kaikkea muuta kuin turvallinen. Tässä voisi käydä ihan miten vaan.  Mutta ei käynyt. Pikemminkin päinvastoin - voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. 

Helsinkiläiskannattajille tarjoiltiin maistuvaiset viimeiset 12 minuuttia. Vaikean jakson jälkeen joukkuepuolustus saatiin toimimaan moitteetta – puolustuksen avut löytyivät hyvin, eivätkä espoolaiset päässeet nostelemaan helppoja koreja. Vastustajan ohiheittojen jälkeen pelaajat panostivat sulkemiseen.

Hyökkäyspäässä palloon saatiin lisää vauhtia syötellen ja hyviä ratkaisupaikkoja syntyi yhä useammin. Niistä kiitti erityisesti tulikuuma Annika Suhonen, joka tykitti pelin viimeisen 15 minuutin aikana yhteensä 19 pistettä.

Elämä alkoi hymyillä namikalaisittain suotuisasti. Iloisen, päättäväisen ja ennen kaikkea tasapainoisen joukkuepelin ansiosta viimeiset 12 minuuttia kirjattiin Namikalle 9-23 ja koko ottelu 50-70 (34-32).

Päävalmentaja Riku Punkkinen alleviivasi joukkueen keskittymistä oikeisiin asioihin. ”Haimme yhteensä 53 levypalloa ja se oli tärkeässä osassa tässä voitossa. Puolustimme hyvin lähes koko pelin ajan. Hyökkäys hajosi välillä, mutta pystyimme toteuttamaan oikeita asioita suurimman osan aikaa.”

”Tämä oli joukkuepelin voitto. Teimme työtä yhdessä joukkueena. Ketään ei jätetty yksin kentällä.”, komppasi valmentaja Maija Ruottinen uudet taikakengät jalassaan.

 

Pisteet ja levypallot

HNMKY: Annika Suhonen 19/2, Johanna Soppela 15/8, Kaisa Valtakari 11/9, Riina Haavisto 8/11, Sara Kervinen 6/4, Emilia Kukkamäki 4/8, Elisa Räikkönen 3/2, Linnea Oljemark 2/2, Roosa Saarni 2/0, Sara Selenius 0/1, Eveliina Ojala 0/0

Honka: Aino Rauhansalo 13/4, Reetta Sääski 9/5, Minna Mali 9/2, Lotta Lavonen 7/5, Annika Hyttinen 6/14, Carita Arponen 5/1, Jemina Airaksinen 1/3, Vera Lauhaluoma 0/4, Linnea Eklund 0/1

 

*************

 

Namikan naisten kevätkausi jatkuu kotipelillä sunnuntaina 14.1. Tule sinäkin silloin seuraamaan klo 16 alkavaa ottelua HNMKY – Tampereen Pyrintö Malmin Palloiluhallille (Siemenkuja 3).

Luvassa on tapahtumarikkaan koripallo-ottelun lisäksi muutakin ohjelmaa. Tammiston McDonald’sin puoliaikakisassa jaetaan maistuvia palkintoja ja puoliajalla on muutenkin ties mitä yllättävää tiedossa…

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset