hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Vahva ote taittui tappioksi

  • Aikalisät olivat tarpeen tiukassa taistelussa
    Aikalisät olivat tarpeen tiukassa taistelussa

Keskiviikkoillan koripallonäytelmä kääntyi vahvasta johtoasemasta kitkeräksi tappioksi, kun Helsingin NMKY:n naiset kävivät vierailulla Martinlaaksossa. Kotijoukkue Ringside piti sarjapisteet itsellään luvuin 67-60 (17-27).

Niin monen tämän kauden ottelun tapaan, pelin kulkuun mahtui onnistumisia, heikkoja hetkiä ja odottamattomia käännöksiä.

Kun ottelukokonaisuutta katsoo  tilastojen kautta, on helppo väittää HNMKY:n olleen vahvoilla ottelussa. Namika johti ottelua yli 33 minuuttia, Ringside ainoastaan reilut kuusi minuuttia. Parhaimmillaan helsinkiläisten johto oli 15 pistettä tilanteessa 22-37 reilun 24 minuutin pelin jälkeen. Kotijoukkueen suurin johto koettiin loppusummerin soidessa, kun eroksi oli kertynyt seitsemän pistettä.

ONNISTUMISIA PUOLUSTUKSESSA

Kun puoliaikataukoa vietettiin luvuissa 17-27, oli Helsingin Namika rakentanut johtoasemansa ennen kaikkea puolustuspelillään. Oma heittopeli takerteli, eikä yksikään kolmen pisteen heitto ollut uponnut pussiin. Sen sijaan lähempää koria joukkue oli osunut tyydyttävästi. Kentän korkein pistemäärä löytyi Kaisa Valtakarin riviltä: Kaisalla oli pisteitä kasassa 10.

Puoliaikaan mennessä Ringside oli tehnyt vain 17 pistettä ja pallonmenetyksiä heille oli kertynyt 13. Tästä ansio kuuluu sekä vierasjoukkueen hyvälle puolustukselle että kotijoukkueen epävarmalle viimeistelylle. Hyvä puolustuspeli antoi jälleen uskoa stadilaisten tekemiseen.

PELIOTE KIRPOAA

Puoliaikatauon jälkeen namikalaisten peliote alkoi kadota. Hyökkäyspeliä ottelun alussa leimannut hyvä pallonliike väheni ja yhä useampi hyökkäys päättyi hankalaan ratkaisuun tai harhasyöttöön. Näiden tilanteiden jälkeen paluu puolustukseen ei onnistunut toivotusti ja Ringside pääsi nostelemaan pisteitä läheltä, mutta myös kaukaa. Kolmas kymmenminuuttinen kirjattiin vantaalaisille 24-18.

”Ringsiden kirivaiheessa 16-vuotias Wilma Lindqvist pääsi yllättämään meidät. Hän teki pienessä hetkessä seitsemän pistettä ja toi kehän reunan joukkueen peliin”, mietiskeli HNMKY:n päävalmentaja Riku Punkkinen.

JA SITTEN HALLINTA KÄÄNTYY JA KÄÄNTYY VIELÄ KERRAN …

HNMKY iski neljännen jakson alussa nopean 0-7 jakson. Ensin korinteossa onnistui Kaisa Valtakari, sitten Annika Suhonen ja seuraavaksi tripla-tuplan (12 pistettä, 11 levypalloa, 10 syöttöä) kasannut Johanna Soppela. Usko runsaslukuisessa namikalaisessa faniryhmässä nousi taivaisiin. Ottelua oli jäljellä 8,5 ja minuuttia ja tilanne oli 41-52. Tämä taitaa olla meidän peli...

No, ei ollut. Viimeiset 8,5 minuuttia kirjattiin suorastaan kammottavin lukemin 26-8 kotijoukkueen hyväksi. Ringside otti voiton.

Ihmeitä ei olisi namikalaisten tarvinnut tehdä voittoon. Ripaus huolellisuutta ja muutama lisäkori olisi riittänyt. Varsinkin ratkaisevilla hetkillä tekeminen muuttui hieman araksi ja varovaiseksi.

”Tämä tappio menee otteluvalmennuksen piikkiin. Olisi pitänyt kierrättää pelaajia enemmän. Ote alkoi lipsua ja meidän avainpelaajamme väsyivät.”, summasi Riku Punkkinen ottelun kääntymistä.

”Kaikki kunnia Ringsidelle. He olivat pahassa ahdingossa, mutta jaksoivat uskoa omaan tekemiseensä ja yrittää loppuun saakka. Siitä saa välillä hyvän palkinnon.”, jatkoi Punkkinen.

Pisteet ja levypallot:

HNMKY: Kaisa Valtakari 18/7, Johanna Soppela 12/11/10, Linnea Oljemark 9/6, Annika Suhonen 7/1, Elisa Räikkönen 6/3, Riina Haavisto 3/6, Emilia Kukkamäki 3/3, Sara Kervinen 2/4, Eveliina Ojala 0/1, Meri Mäkelä 0/0, Sara Selenius 0/0, Roosa Saarni 0/0

Ringside: Laura Vatanen 16/8, Katariina Kähkönen 13/7, Wilma Lindqvist 13/1, Essi Lyytikäinen 11/5, Juuli Piiroinen 4/11, Miisa Pylkkänen 3/5, Emerita Mashaire 3/4, Veera Kesänen 2/3, Sanni Okkonen 2/1, Savannah Goodwin 0/0

 

**********

Seuraavaksi Namikalla on tulossa kahden kotipelin putki. Keskiviikkona 31.1. Malmille saapuu Turun Riento. Sunnuntaina 4.2. vastaan asettuu SB-Girls Lahdesta. Sinne siis.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.