hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Mikä on raskaampaa kuin jatkoaikatappio

  • Kaksi jatkoaikatappiota on raskaampaa kuin yksi
    Kaksi jatkoaikatappiota on raskaampaa kuin yksi

HNMKY:n naisten koripalloilullisella matkalla on selvinnyt mikä on raskaampaa kuin jatkoaikatappio. Se on kaksi jatkoaikatappiota samalla viikolla. Keskiviikkoisen jatkoaikatappion jatkoksi Namika sai maistaa sunnuntain jatkoaikatappiota.

Helsingin NMKY:n ja lahtelaisen SB-Girlsin välinen kamppailu muistutti hämmästyttävällä tavalla Namikan edellistä ottelua Turun Rientoa vastaan. Kumpikin ottelu oli äärettömän tasainen läpi varsinaisen peliajan: maksimijohto oli kuusi pistettä molemmissa peleissä. Kun johtoasema vaihtui keskiviikon ottelussa 24 kertaa, se vaihtui sunnuntaina 19 kertaa. Lisäksi joukkueet olivat tasatilanteessa peräti 13 kertaa 40 minuutin aikana.

Kummassakin ottelussa jatkoajan käsikirjoitus kirjoitettiin vierasjoukkueelle myönteisellä tavalla. Nyt HNMKY:n ja SB-Girlsin välisessä ottelussa tulokseksi muotoutui lopulta 76-85 (70-70) (38-39).

LEVYPALLOPELI KOHDILLAAN

Helsinkiläisten ja lahtelaisten välinen naisten ykkösdivisioonan häntäpään taisto oli koripalloa rakastavalle malmilaisyleisölle ikimuistoinen jännitysnäytelmä. Katsomo sai nautiskella dramatiikasta ja tunteikkaista tuokioista yllin kyllin. Iltapäivään mahtui tukuttain hyviä suorituksia – jos kohta vaikeuksiltaan ei vältytty. 

Pitkin kautta vaikeuksia tuottanut levypallopelaaminen oli helsinkiläisillä nyt kohdillaan. Varsinaisella peliajalla Namika vei levypallot 53-39. Koko ottelussa hyökkäyslevypalloja tarttui näppeihin peräti 20. 

Helsinkiläisten valmentaja Maija Ruottinen jakoi kiitosta joukkueelleen: "Painotimme ennen ottelua levypallopelaamisen tärkeyttä. Se saatiinkin tänään kuntoon."  

Hyökkäyspäässä vapaaheitot upposivat jälleen mukavasti – päivän vapaaheittotarkkuus oli 80%.

Edellisissä otteluissa pallosta hyvin huolta pitänyt stadilaisjoukko sortui sen sijaan helppoihin pallonmenetyksiin, mikä teki pelaamisesta työlästä. Syötöt olivat paikoin kovin vaikeita. 45 minuutin aikana HNMKY menetti pallon yhteensä 27 kertaa, joista vastustaja rankaisi yhteensä 27 pisteen veroisesti. Vierasjoukkue SBG selvisi pelistä 17 pallonmenetyksellä, jotka tuottivat Namikalle kahdeksan pistettä.

PUOLUSTUSPÄÄSSÄ HANKALAA

Namikan puolustuspelaaminen oli se toinen akilleen kantapää. 85 pistettä omiin vaikeuttaa ottelussa pärjäämistä kohtuuttomasti.  

Puolustuspään vaikeuksien vuoksi lahtelaisryhmä onnistui viimeistelyssään hyvin eritoten korin läheisyydestä. Suoraviivaiset korilleajot tuottivat tulosta kiitettävän tehokkaasti. Ensin Karoliina Kerilahden pysäyttäminen oli namikalaisille vaikeaa. Ja kun Kerilahti saatiin kuriin, nousi Elli Salovaara esiin.

Valmentaja Maija Ruottinen perkasi puolustuspeliä. "Puolustimme tänään heikosti. Meiltä kuitenkin Roosa Saarni ja Elisa Räikkönen ansaitsevat kehut Kerilahden pysäyttämisestä."

Hyökkäyspelissäkään ei ollut ihan helppoa. Valmentaja Riku Punkkinen ihmetteli oman joukkueensa hyökkäyspelin pysähtymistä Lahden paikkapuolustukseen. "Pallo ei liikkunut ollenkaan niin kuin oli tarkoitus ja kiirehdimme ratkaisun hakemista paikkaa vastaan."

Hyökkäyksestä löytyi myös positiivista: "Annika Suhonen heitti meiltä tänäänkin hienosti. Harmi, ettemme saaneet enempää Annikalle heittoja", jatkoi Punkkinen.

- - - 

Viikon kaksi jatkoaikatappiota tekivät pahaa myös sarjataulukon kannalta. HNMKY:n asema naisten ykkösdivisioonassa alkaa olla tukala. Joukkue on yhdeksäntenä kahden voiton päässä kahdeksannesta sijasta, kun sarjan yhdeksäs ja kymmenes joukkue putoavat sarjaporrasta alemmaksi. Naisten ykkösdivisioonan runkosarjaa on jäljellä enää neljä pelikierrosta.

 

Pisteet ja levypallot

HNMKY: Annika Suhonen 24/4, Johanna Soppela 11/10, Kaisa Valtakari 10/10, Sara Kervinen 9/4, Elisa Räikkönen 7/4, Emilia Kukkamäki 6/1, Linnea Oljemark 4/3, Riina Haavisto 3/12, Roosa Saarni 2/0, Meri Mäkelä 0/0, Eveliina Ojala 0/0

SBG: Karoliina Kerilahti 23/5, Elli Salovaara 21/8, Venla Torppa 14/7, Veera Puustinen 10/2, Tiina Aaltonen 4/6, Jutta Henttonen 4/1, Clara Kinnunen 3/5, Noora Hartikainen 3/3, Mia Korja 3/2, Maija Kuisma 0/0, Julia Salin 0/0

 

*****

Seuraava kotiottelu on vuorossa lauantaina 24.2 klo 16:00. Malmin Palloiluhallilla pelataan tuolloin paikallisottelu HNMKY:n ja Helmi Capitalsin välillä. Sitä ennen (17.2.) piipahdamme Nokialla.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.