hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Paikallispeli päättyi putoamiseen

  • Joukkueen vaihtopenkillä oli tungosta
    Joukkueen vaihtopenkillä oli tungosta

Naisten ykkösdivisioonan 16. pelikierros tarjosi malmilaisille mielenkiintoisen ja intensiivisen paikallisottelun HNMKY vs Helmi Capitals. Samalla se sinetöi kotijoukkueen kohtalon: Helsingin NMKY putoaa kauden päätteeksi kakkosdivisioonaan.

Sarjan viimeisenä olevan Helsingin NMKY:n ja sarjakolmosen Helmi Capitalsin osoitti, että naisten ykkösdivisioonassa tasoerot eivät ole kovinkaan suuria. Namika hallitsi ottelua sen alkupuolella ja taisteli pitkään tasapäisesti. Lopussa kuitenkin kokoonpanon leveys ja harjoittelun kautta saavutettu intensiteetti käänsivät pelin Malmin toiselta laidalta olevan vierasjoukkueen eduksi.

”Tänään alussa meiltä nähtiin aivan kauden parasta pelaamista. Kommunikoimme puolustuspäässä erinomaisesti ja teimme töitä joukkueena”, kiitteli HNMKY:n luotsi Riku Punkkinen joukkueensa esitystä.

Erityisen onnistunutta Namikan peli oli ensimmäisellä kymmenminuuttisella. Linnea Oljemark ja Emilia Kukkamäki operoivat tehokkaasti sekä korin läheisyydessä että etäämmällä. Kahdeksassa minuutissa Kristika takoi taululle 18-9 lukemat. Aineksia oli jopa suurempiin lukemiin, mutta yhdeksän pisteen etumatka jäi päivän suurimmaksi kotijoukkueen johdoksi.

”Linnea Oljemark pelasi tänään hienosti, ehdottomasti kauden parhaan ottelunsa. Samoin Sara Kervinen antoi oikein hyviä näyttöjä osaamisestaan.”, kertasi Punkkinen.

Helmi Capitals pääsi hiljakseltaan peliin mukaan ja puoliaikaan mennessä se ehti jo tasatilanteeseen 38-38. Puoliaikatilastot osoittivat, että joukkueet olivat pitäneet huolta pelivälineestä varsin mallikelpoisesti. Pallonmenetyksiä oli Namikalla kuusi, Helmellä seitsemän. Tasaista oli myös levypalloissa. Capitals oli hieman tarkempi pelitilanneheitoissa, HNMKY taas vapaaheittoviivalla.

Ratkaisut tapahtuivat kolmannen neljänneksen loppupuolella sekä viimeisellä neljänneksellä, jolloin ote siirtyi lopullisesti vieraille. Helsingin NMKY hukkasi pallon aiempaa useammin ja korinteko vaikeutui. Kauden pienin kotiyleisö joutui toteamaan vierasjoukkueen voiton 66-77.

Capitalsin voiton avaimena oli leveämpi vaihtopenkki, jonka ansiosta tuoreita jalkoja riitti läpi 40 minuutin. ”Meidän tarkoituksemme oli pitää pelin tempo alhaalla. Siinä emme kuitenkaan onnistuneet vaan turhan monta kertaa lähdimme mukaan nopeaan pelirytmiin. Siitä seurasi useampi pallonmenetys.”, Punkkinen arvioi.

Capitalsin otteissa näkyi myös vastustajaa suurempi harjoituskertojen lukumäärä. Energistä u19-painotteista ryhmää johti korin alla joukkueen kokenein pelaaja, varmaotteinen Emmi Järn.

Namikalaisittain ottelu oli kovin samankaltainen kuin monet tämän ottelut. Tiimi osoitti pelaavansa pitkään tasaväkisesti sarjan kärkipään joukkueen kanssa. Joukkueen pelaava kokoonpano oli kuitenkin kovin suppea ja sivussa olleiden pelaajien määrä oli suurempi kuin kentällä vilistäneiden lukumäärä.

Naisten ykkösdivisioonaa on nyt jäljellä kaksi sarjakierrosta. Päivän tappio sinetöi helsinkiläisjoukkueen kohtalon. Sijoitus tulee olemaan kauden päätteeksi yhdeksäs tai kymmenes. Kun kaksi viimeistä joukkuetta putoaa sarjaporrasta alemmaksi, on putoaminen kakkosdivisioonaan karu tosiasia. 

 

Pisteet ja levypallot:

HNMKY: Linnea Oljemark 14/9, Sara Kervinen 13/3, Emilia Kukkamäki 11/6, Riina Haavisto 9/6, Kaisa Valtakari 7/7, Johanna Soppela 7/3, Annika Suhonen 5/3

Helmi Capitals: Emmi Järn 16/13, Ellen Järvinen 16/4, Henna Halmetoja 11/4, Fanny Hulmi 9/6, Ebba Pekonen 8/1, Vera Mäenpää, Carolina Kert 4/1, Latifa Amzil 2/6, Venla Viitanen 2/2, Mona Winter 2/0

 

* * * * *

Seuraavaksi on vuorossa paikallispeli Töölön Kisahallissa. Sunnuntaina 4.3. klo 14:00: ToPo - HNMKY

Kauden viimeinen kotipeli pelataan sunnuntaina 11.3. klo 17:00. Silloin vieraaksi saapuu Kataja Basket Joensuusta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Puheenaiheeseen liittyvää

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset