hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Namikan naiset hyvässä pelivireessä

  • Riina Haavisto oli erinomaisella pelipäällä vieraspelissä ToPoa vastaan
    Riina Haavisto oli erinomaisella pelipäällä vieraspelissä ToPoa vastaan

Kun sarjan ensimmäinen ja viimeinen joukkue kohtaavat ykkösen kotikentällä, voisi helposti ajatella, että on tulossa epätasainen ja tylsä koripallo-ottelu. Mitä vielä, Töölön Kisahallissa pelatussa ottelussa ykkönen Torpan Pojat voitti yleisöön menevän taistelun jälkeen Helsingin NMKY:n 73-66 (34-33).

Joukkueiden valmentajat eivät suistuneet kuvittelemaan selvää tasoeroa, vaan ennakoivat mielenkiintoista peliä. Coachit olivatkin ajatuksineen täysin oikeassa. ”Me lähdemme pelaamaan rennosti ja nauttimaan pelistä. Luulen, että tästä tulee kiva tapahtuma”, veikkaili HNMKY:n päävalmentaja Riku Punkkinen ottelun alkutunnelmissa.

”Minusta tuntuu siltä, että Namika ja sen pelaajat haluavat tulla tänne Kisahalliin näyttämään mitä he osaavat. Tämä ei ole meille helppo peli”, ennakoi ToPon luotsi Janne Rauramo tulevaa.

HYVÄ SISÄÄNTULO OTTELUUN

Vierasjoukkue HNMKY tuli kentälle hyvin latautuneena. Ensimmäiset kolme minuuttia: Kisahallin taululla olivat lukemat 0-6. Kuuden ja puolen minuutin jälkeen tilanne oli 7-14 ja yhdeksän ja puolen minuutin kohdalla 11-17. Vielä toisen neljänneksen puolivälissä HNMKY oli seitsemän pistettä edellä 20-27.

Torppa siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon reilun 18 minuutin jälkeen Moona Hämäläisen vapaaheitoilla 30-29. Puoliajalla lukemat olivat kutkuttavasti 34-33.

Helsingin NMKY:n peli toimi suurelta osin oikein hyvin. Kotijoukkueen pelätyt tornit – Moona Hämäläinen ja Laura Saarinen – olivat pysyneet jotensakin kelvollisesti kurissa. Kummallakin oli kasassa kuusi pistettä. Levypallot olivat yllättäen HNMKY:n eduksi 23-20. Kentän korkeimman pistemäärän oli takonut Annika Suhonen, 10 pistettä.

”Riina Haaviston pelinjohtaminen oli tänäänkin erinomaista. Hän toi pallon ylös luotettavasti ja piti joukkueemme hyökkäyspelin kasassa”, ylisti valmentaja Punkkinen pelintekijäänsä. Kapteeni Haavisto pelasi ottelussa reilut 32 minuuttia ja nuo minuutit Namika voitti yhdellä pisteellä.  

ROOLIT VAIHTUVAT

Puoliaikatauon jälkeen pelissä tapahtui merkittäviä muutoksia. ToPo laittoi Annika Suhosen tiukkaan erikoisvartiointiin, eikä Suhoselle auennut enää heittopaikkoja. Tiukentunut miespuolustus jätti kuitenkin korin alle enemmän tilaa, minkä Maud Agyei käytti hienosti hyväkseen. Agyei nosteli taitavasti hyvällä heittoprosentilla puoliajan jälkeen 13 pistettä keräten yhteensä 17 pisteen saaliin. Etenkin Agyein ja Haaviston yhteispeli sai paikalla olleet namikalaiskannattajat hurraamaan äänekkäästi.

Myös kotijoukkue kaivoi vaihtopenkiltä uusia ratkaisijoita. Mirka Kilpijärvi pelasi pirteästi ja aiheutti vaikeuksia vieraiden puolustukselle. Kun samaan aikaan myös Saarinen ja Hämäläinen tekivät tuhojaan, sai Torppa pienehkön etumatkan. Viimeiselle neljännekselle lähdettiin kuitenkin lukemissa vain neljän pisteen erolla 53-49.

Viimeisellä neljänneksellä munkkalaiset pitivät pintansa. He pärjäsivät yhä paremmin korin alla ja veivät levypallot lopulta nimiinsä 45-42. Ilman tappioita kauden porskuttanut ToPo pysyi kuin pysyikin askeleen edellä Namikaa. Loppusummerin soidessa eroksi jäi seitsemän pistettä, 73-66. Kotijoukkue oli parempi, muttei kovin isosti.

”Hieno peli meiltä. Ärsyttää, ettei voittoa tullut, mutta hyvin pelasimme”, kiitteli valmentaja Punkkinen joukkuettaan ja jatkoi: ”Tänään näkyi kuinka tärkeää on uskoa omaan tekemiseen ja pelata rohkeasti. Me menimme pelaamaan omaa hyvää peliä ja se kantoi aika pitkälle.” Samansävyisiä kommentteja saatiin myös joukkueen uskollisilta kannattajilta pelin jälkeen. Peliesitys oli kiistatta yksi kauden parhaita.

Pisteet ja levypallot:

HNMKY: Maud Agyei 17/5, Riina Haavisto 15/12, Johanna Soppela 12/1, Annika Suhonen 10/3, Kaisa Valtakari 7/10, Sara Kervinen 3/0, Linnea Oljemark 2/5, Emilia Kukkamäki 0/2, Meri Mäkelä 0/0, Roosa Saarni 0/0, Sara Selenius 0/0

ToPo: Laura Saarinen 16/6, Moona Hämäläinen 12/12, Noora Lakaniemi 11/5, Meriem Eerikinharju 9/2, Mirka Kilpijärvi 7/3, Laura Juhola 5/3, Janika Sundström 5/2, Jessi Johansson 4/2, Maria Hiekkamäki 2/0, Julia Salmio 2/0, Siiri Ukkonen 0/2, Linda Hemmann 0/0

-----------------------------

Naisten ykkösdivisioonan runkosarja päättyy sunnuntaina 11.3. Kauden viimeinen ottelu pelataan Malmin Palloiluhallilla klo 17 alkaen. Tule katsomaan kaatavatko HNMKY:n naiset karjalaisen Katajan.

Hyvän pelin lisäksi tarjolla on myös muuta kivaa. Naisten edustusjoukkue palkitsee kannattajiaan yllätyslahjoilla.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset