hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Päätöshetkiä

  • Linnea Oljemarkin ja Kaisa Valtakarin ura valtakunnallisissa kilpasarjoissa päättyi tähän kauteen
    Linnea Oljemarkin ja Kaisa Valtakarin ura valtakunnallisissa kilpasarjoissa päättyi tähän kauteen

Vaikka lunta on maassa vielä kosolti, Helsingin NMKY:n naisten edustusjoukkue viettää jo kesätaukoa. Pelit ovat ohi Namikan naisten osalta – noin muutenhan koriskausi jatkuu vielä hyvän aikaa.

Joukkueen sarjakauden päättymisen yhteydessä loppui myös kahden hienon pelaajan ura kansallisen kilpakoripallon parissa. Linnea Oljemark ja Kaisa Valtakari jättävät valtakunnallisten sarjojen pelikentät ja siirtyvät muiden aktiviteettien pariin.

* * *

29-vuotias Linnea Oljemark on pelannut yhteensä 8 kautta Helsingin NMKY:n naisten edustusjoukkueessa valtakunnallisissa sarjoissa. Mukaan mahtuu 2 kautta naisten korisliigaa Namikan paidassa sekä kuusi kautta ykkösdivisioonan pelejä. Yhteensä kahden ylimmän sarjatason otteluita Lintsille on kertynyt 225 kappaletta.

Kotimaisen uran kirkkaimpana menestyksenä Oljemarkilla on taskussaan naisten sm-pronssi kaudelta 2007-2008. Kyseinen pronssimitali on Helsingin NMKY:n toistaiseksi viimeinen mitali aikuisten sarjoissa.

Linnea on nähty myös Suomen maajoukkuepaidassa lukuisia kertoja. Naisten maaotteluita kertyi 12 kappaletta, nuorten maaotteluita 33 kappaletta.

HNMKY:n naisten edustusjoukkueen runkopelaajiin vuosia kuulunut Oljemark tunnetaan heittotaitoisena sentterinä, joka pelaa isoja minuutteja. Toissa kaudella peliminuuttien keskiarvo nousi uran ennätyslukemiin, yli 29 minuuttiin per peli. Ulottuvana pelaajana hän on ollut tehokas ase myös puolustuspäässä. Pelillisten ansioidensa lisäksi hänellä on ollut vahva rooli joukkuetta rakentavana voimana:  viime vuodet Linnea on toiminut edustusjoukkueen kapteenistossa.

* * *

Uransa päättävien pelaajien joukkoon liittyy kauden päätteeksi myös Kaisa Valtakari. Huikean pelillisen karriäärin rakentanut Valtakari pelasi yhteensä 9 kautta naisten korisliigassa ja 2 kautta naisten ykkösdivisioonassa. Pelejä valtakunnallisissa sarjoissa kertyi yhteensä 291 ottelua. Vuosien varrelle mahtuu yhteensä kuusi mitalia naisten liigasta sekä valinta naisten liigan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi kaudella 2009-10.

Joukkueen blogi teki syväluotauksen 31-vuotiaan Valtakarin uraan jo aiemmin tällä kaudella. Laajan katsauksen Kaisan koripallomaailmaan voit lukea täältä.

* * *

Upeiden vuosien päätteeksi on lämpimien kiitosten aika. Molemmat pelaajat ovat tehneet fantastisten työn naiskoripalloilun hyväksi Suomessa ja eritoten Helsingissä. Niin monta huippuhetkeä ja ilon tunnetta on syntynyt heidän ansiostaan.

Namikan naisten valmentajakaksikko Riku Punkkinen -  Maija Ruottinen kiittää Linneaa ja Kaisaa suuresti yhteisestä taipaleesta koripallon parissa.

Kiitoksiin yhtyy Helsingin NMKY ja naisten edustusjoukkue. Kiitos Linnea ja Kaisa!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Puheenaiheeseen liittyvää