hnmkynaiset.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ Namikan naiset / kauniita kertomuksia koripallokaudesta

Katsaus menneeseen ja tulevaan

  • HNMKY:n naiset kiittävät kannattajia, tukijoita ja kaikkia muuten vaan ihania tuttuja menneestä kaudesta
    HNMKY:n naiset kiittävät kannattajia, tukijoita ja kaikkia muuten vaan ihania tuttuja menneestä kaudesta

Vaikka kotimainen koriskausi jatkuu vielä kuukauden päivät, on HNMKY:n naisten kausi jo takana. Vilkaistaanpa vielä taaksepäin mitä kaudesta jäi jäljelle – sekä myös hieman tulevaan.

Aloitetaan faktoilla:

Helsingin NMKY:n naiset pelasivat naisten ykkösdivisioonassa kauden aikana 18 ottelua. Niistä kertyi 4 voittoa ja 14 tappiota. Tuloksena oli sarjan kymmenes eli viimeinen sija. Sijoitus merkitsee putoamista alueelliseen kakkosdivisioonaan.

Mitä kaudesta jäi mieleen, valmennuskaksikko Riku Punkkinen ja Maija Ruottinen?

Maija: ”Ei mennyt ihan niin kun piti.”

Riku: ”Päällimmäiseksi kuluneesta kaudesta tulee mieleen valtaisa pettymys, sijoitus ei ollut lainkaan sitä, minkä eteen lähdettiin vuosi takaperin töitä tekemään. Tarkoituksena oli pystyä pelaamaan pelaajalähtöistä - tilanteisiin reagoivaa korista, kehittyä ihmisinä ja koripalloilijoina ja olla tällä hetkellä tappelemassa playoffeissa mitalisijoituksista. Missään nimessä ei voi sanoa, että mikään tavoitteista ei täyttynyt, mutta se millä meitä urheilussa mitataan – tulos - jäi kovin kauas tavoitteesta.”

Joukkue teki ottelua kohti 68 pistettä, vastustajien saalis oli keskimäärin 74 pistettä. HNMKY jäi sarjassa viimeiseksi, mutta ei kuitenkaan ollut mitenkään altavastaaja?

Maija: ”Runkosarja oli tasainen. Pelattiin aina voitosta ja haastettiin runkosarjan voittaja tiukkaan vääntöön vielä keväällä. Kausi kun olisi kestänyt vielä vähän pidempään, olisi joukkue varmasti pärjännyt paremmin.”

Riku: ”Peleistä kauden ehdottomia kohokohtia olivat molemmat ToPo-pelit, joista jälkimmäisessä pystyttiin tappelemaan voitosta aivan loppuun saakka. Ei ihan riittänyt, mutta saappaat jalassa kaikkemme yrittäneinä kaaduttiin. Toinen peli, mitä varmasti tulee muistelemaan vielä pitkään, oli syksyn viimeinen ottelu Joensuussa, tuolla 30p takamatkalta tasoihin ja yhden pisteen häviö (0,8 sek ennen ottelun päättymistä vihelletyllä vähintäänkin kyseenalaisella virheellä) oli suoritus, joka hakee vertaistaan sarjassa kuin sarjassa.”

Valmentajat yhteen ääneen: ”Kauden päättänyt neljännes Katajaa vastaan oli kaiken kaikkiaan sellaista juhlaa, jota toivoisi kokevansa pelistä toiseen.”

Mitä kauden aikana sitten tapahtui?

Riku: ”Kaiken kaikkiaan kausi oli perin omituinen, peliesitykset vaihtelivat viikosta, ja päivästä toiseen hurjan paljon, pahimmillaan jopa ottelun sisällä. Parhaimmillamme pelattiin sarjan parasta korista, huonoimmillaan oltiin aivan väärässä sarjassa.”

Maija: ”Joukkueen sisällä oli paljon sairastelua ja loukkaantumisia, jotka toivat omat haasteensa treeneihin ja peleihin.”

Riku: ”Kuten Maija sanoi, otteiden epätasaisuus varmasti ainakin osittain johtui kovin vaihtelevasta terveystilanteesta. Pahimmillaan joukkueen 17 jäsenestä ainoastaan seitsemän tervettä saatiin pelaamaan. Varmasti kaikki joukkueet kärsivät loukkaantumisista ja sairastumisista, se ei siis ole millään tavalla selitys huonolle menestykselle, mutta ailahteleville otteille varmasti.

Kaikille pelaajille toivoisi aina ehjää kautta, joka mahdollistaisi kehittymisen hyvän harjoittelun kautta. Osalla joukkueesta kausi oli vähintäänkin rikkonainen eikä näin ollen toivotun kaltaista kehittymistä päässyt tapahtumaan, tämä ehkä harmittaa itseäni vielä enemmän kuin joukkueen sijoitus sarjassa.

Päinvastaistakin toki tapahtui, kyllä tässä täytyy nostaa esiin Annika Suhosen valtava kehittyminen kauden kuluessa. Annika kasvoi kauden aikana hyvän päivän naisten sarjan pelaajasta, sarjan ehdottomiin kärkipelaajiin.”

Mitäs nyt sitten seuraavaksi?

Maija: ”3 vuotta joukkueen valmentajana on tullut tiensä päähän. Kaiken kaikkiaan, mahtavat kolme vuotta, vaikka kertaakaan ei päästy playoffeihin. Näiden 3 vuoden aikana olen itse oppinut paljon ja nähnyt monen pelaajan kasvutarinan. Ne tuovat hyvän fiiliksen, jotain hyvää on saatu Rikun kanssa aikaiseksi.

Paljon uusia ystäviä ja tuttavuuksia on tullut. Iso kiitos pelaajat, Riku ja Seppo. Nyt on aika huilata ja pitää vähän taukoa. Kyllä se syksy sieltä saapuu ja kausi 2018-2019 koska jollain tavalla omalta osalta koris jatkuu! #ilonkautta”

Riku: ”Tämä kausi jää itselle viimeiseksi Namikan naisten joukkueessa, neljä kautta divarissa on pitkä matka. Kaksi pelaajaa – tämän kauden kapteenistomme Riina Haavisto ja Linnea Oljemark joutuivat kestämään kanssani koko matkan, sitkeitä tyyppejä siis. Oikeasti upeita ihmisiä molemmat. Täytyy vielä sanoa, että tällä kaudella Riina oli joukkueellemme ehdoton sydän, ilman Riinan panosta varsinkin kentällä, mutta myös kentän ulkopuolella olisi kausi ollut todella tuskainen.

Ennen kaikkea kausi oli itselle opettavainen, ja koen olevani etuoikeutettu, kun pääsin olemaan osa tätä matkaa. Jokainen Joukkueen pelaaja on tuonut mukanaan oman tärkeän osansa, ilman jokaisen omaa persoonaa ei jengi olisi ollut sama. Kiitokset kaikille mukana olleille pelaajille, Maijalle, Sepolle ja Faneille! KIITOS!”

Namikan naiset ensi kaudella?

Suomen suurimman koripalloseuran HNMKY:n edustusjoukkue putosi sarjakauden päätteeksi naisten alueelliseen kakkosdivisioonaan. Edustusjoukkueen sarjataso saattaa kuitenkin olla jotakin muuta kuin kakkosdivisioona.

Koripalloliitto avaa tulevalle kaudelle yhden paikan naisten ykkösdivisioonaan ns villin kortin menettelyllä. Tämä tarkoittaa sitä, että liitto voi myöntää yhdelle joukkueelle paikan ykkösdivisioonaan erityisin syin. Helsingin NMKY on kiinnostunut hakemaan paikkaa. Jännitettävää jää siis loppukevään ja alkukesän sarjalisenssihakuun.

Samalla edustusjoukkueen toimintatapa sekä valmennus uudistuvat. Edustusjoukkue on jatkossa vahvemmin sidoksissa seuran junioritoimintaan ja edustusjoukkue tulee toiminnallisesti lähemmäs u19-joukkuetta. Joukkueen valmennuksessa ja johdossa tapahtuu niin ikään muutoksia. Päävalmentajana tulee jatkossa toimimaan Henrik Pulkkinen.

Tarkempia tietoja joukkueen toiminnasta on luvassa myöhemmin keväällä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.